București Industrie Sanatate Ultimele stiri

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Farmaceutica Remedia este scoasă la vânzare, pentru o sumă ce nu poate fi mai mică de 5 milioane de euro. O decizie în acest sens a fost luată la Adunarea Generală a Acționarilor din 4 decembrie. 

Astfel, pe 4 decembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acționalilor a autorizat Consiliul de Administrație „să identifice un cumpărător pentru fondul de comerț aferent tuturor sau a unei părți semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societății și negocierea termenilor și condițiilor contractuale”. Din acționarii prezenți și reprezentați, 70,4 la sută au votat pentru și 24,2 – împotrivă.

„Se aprobă întrăinarea fondului de comerț aferent tuturor sau a unei părți semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societății, în termenii și condițiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administrație cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019 şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, se menționează în hotărârea acționarilor.

Valentin Nobert Țăruș, în calitate de director general al societății, este împuternicit să semneze toate documentelor necesare pentru a îndeplini prevederile hotărârii din 4 decembrie, inclusiv „dar fără a se limita la semnarea contractului de transfer a fondului de comerț aferent punctelor de lucru ale societății”.

Hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor pot fi consultate (AICI).

Potrivit Bursa.ro, în primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie – septembrie 2018. Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 42,43 milioane de lei.

Related posts

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Tradiție și performanță la Facultatea de Farmacie

Stefana Muresan

Leave a Comment