Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Edilul Clujului vrea să stopeze exodul “creierelor” din oraș

Primarul Emil Boc a prezentat, la Bruxelles, un plan de măsuri menit care să împiedice plecările clujenilor în alte țări ale Uniunii Europene (UE).

“Am onoarea de a găzdui astăzi, la Bruxelles, în calitate de membru al Comitetului European al Regiunilor (CoR), dezbaterea privind exodul de creiere în UE, un fenomen care ne afectează nu numai economic, ci și sufletește. Nimeni să nu mai fie nevoit să emigreze doar pentru un loc de muncă – acesta este principiul meu, ca primar al municipiului Cluj-Napoca.

Aceasta este, de asemenea, ideea centrală a raportului privind fenomenul “brain drain” (exodul de creiere), document pe care l-am redactat ca raportor al CoR și care, săptămâna trecută, a fost adoptat în unanimitate în Comisia SEDEC – Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură – a acestui organism”, a menționat primarul Clujului.

La dezbatere, care face parte din seria dialogurilor cetățenești organizate în cadrul CoR, au fost prezenți primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, comisarul european responsabil pentru democrație și demografie, Dubravka Suica, membri ai Parlamentului European.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Articolul următor

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share