Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul heliport medical din București a devenit funcțional: investiție de 1 milion de euro

Singurul heliport medical din București este funcțional la Spitalul Universitar de Urgență după o investiție ce se ridică la un milion de euro.

Construcția a fost finanțată de MaxBet și este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București. Investiția reprezintă un nou punct de referință pentru sistemul de sănătate din România.

Elicopterele medicale beneficiază de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtată semnificativ. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

„Cu ajutorul acestui heliport, la Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie. Marcăm o serie de premiere pentru binele pacienților. Am jurat să salvăm vieți, avem un colectiv medical înalt specializat, iar acum avem și cel mai modern heliport din țară. Investiția realizată de Maxbet scurtează semnificativ timpul necesar pentru salvarea de vieți, reduce din presiunea la care sunt supuși salvatorii. Acest proiect nu este un câștig real doar pentru locuitorii Capitalei, vorbim de pacienți din toată țara care vor beneficia de un transport rapid, pacienți a căror viață va fi salvată în Unitatea noastră de Primiri Urgențe și în blocul operator”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Sănătății, despre taxa clawback: A fost aplicată fără discernământ

Articolul următor

Prima ediție a conferinței Salonul de Afaceri, la Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share