București Investitii Sanatate

Primul heliport medical din București a devenit funcțional: investiție de 1 milion de euro

Singurul heliport medical din București este funcțional la Spitalul Universitar de Urgență după o investiție ce se ridică la un milion de euro.

Construcția a fost finanțată de MaxBet și este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București. Investiția reprezintă un nou punct de referință pentru sistemul de sănătate din România.

Elicopterele medicale beneficiază de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtată semnificativ. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

„Cu ajutorul acestui heliport, la Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie. Marcăm o serie de premiere pentru binele pacienților. Am jurat să salvăm vieți, avem un colectiv medical înalt specializat, iar acum avem și cel mai modern heliport din țară. Investiția realizată de Maxbet scurtează semnificativ timpul necesar pentru salvarea de vieți, reduce din presiunea la care sunt supuși salvatorii. Acest proiect nu este un câștig real doar pentru locuitorii Capitalei, vorbim de pacienți din toată țara care vor beneficia de un transport rapid, pacienți a căror viață va fi salvată în Unitatea noastră de Primiri Urgențe și în blocul operator”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Related posts

Planuri de investiții de 1,6 miliarde lei în rețeaua de distribuție a electricității, în 2019

redactia

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN

Stefana Muresan

Leave a Comment