Brașov Educatie Investitii Mureș Sibiu Ultimele stiri

Peste 13 milioane de lei pentru investiții în creșe și grădinițe noi în șase comune din Brașov, Sibiu și Mureș

În șase comune din județele Brașov, Sibiu și Mureș se vor construi creșe și grădinițe noi în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020. Autoritățile promit că peste 300 de copii vor beneficia de noile instituții cel mai târziu la jumătatea anului 2022.

Comunele în care se construiesc creșele și grădinițele noi sunt Beica de Jos, Ideciu, Sâncraiu de Mureș și Zau de Câmpie, din județul Mureș; Prejmer din județul Brașov și Brateiu din judțeul Sibiu. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 13,9 milioane lei, din care cea mai mare parte provine din surse europene.

Toate aceste proiecte vin în întâmpinarea necesității adaptării infrastructurii educaționale și presupune fie construirea de creșe, fie a unor grădinițe, toate în mediul rural, acolo unde nu există capacitate de învățământ pentru copii până la 7 ani, transmite Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru într-un comunicat de presă.

„În condițiile actuale, când datele de la nivel european plasează țara noastră într-un context nu foarte favorabil de educație, este un lucru pozitiv că un număr tot mare de copii din satele Regiunii Centru pot beneficia de rezultatele acestor proiecte. Autoritățile publice locale oferă astfel comunităților noi structuri, moderne, pentru a dovedi părinților că există, la nivel local, interes pentru creșterea calității învățământului. Pentru comunele cu buget mic nu este foarte ușor să susțină aceste proiecte, dar primează importanța oferirii condițiilor mai bune decât acum pentru învățământul primar. Aici este important să ne concentrăm eforturile: să conștientizăm publicului larg de faptul că se încearcă depășirea acestei crize a spațiilor de educație supraîncărcate, prost iluminate și fără dotări”, spune Simion Crețu, director general ADR Centru.

Potrivit lui Crețu, în întreaga regiune sunt contractate 22 proiecte pentru desfășurarea optimă a actului educațional în domeniul preșcolar și antepreșcolar, a căror valoare totală este de peste 14,5 milioane euro, care se adaugă celor încă 15 proiecte prin care se modernizează tot atâtea școli din învățământul obligatoriu, folosind peste 17 milioane euro. Pe lângă acestea mai sunt și inițiativele locale de reabilitare termică a unităților de învățământ, din toate cele șase județe ale regiunii, precum și proiectele de investiții în infrastructura de educație din municipiile reședință de județ. În total, este vorba de peste 43 milioane euro, pe toate axele și domeniile de intervenție, care trebuie să asigure creșterea calității învățământului în Regiunea Centru.

Cele șase proiecte vizează construcția de creșe în comunele Ideciu de Jos și Sîncraiu de Mureș, ambele din județul Mureș – unde vor învăța primii pași în viață 50 de copii; iar în comunele Prejmer – Brașov, Brateiu – Sibiu și Beica de Jos, Zau de Cîmpie, Ideciu de Jos, din Mureș, se vor construi sau moderniza grădinițe, pentru mai mult de 250 copii. Toate construcțiile vor fi realizate de așa natură încât să răspundă cerințelor actuale privind îngrijirea copiilor, cu săli dedicate pentru fiecare grupă de copii, cu circuitele funcționale și administrative separate de traseul educațional, precum și cu săli de mese, grupuri sanitare distincte, pentru copii și adulți, dar și spații tehnice, sau adăposturi de protecție civilă.

Detalii privind aceste proiecte pot fi găsite pe site-ul ADR Centru.

Related posts

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Continental a întrerupt temporar activitatea unor unităţi din România. Specialiştii centrului de dezvoltare muncesc la domiciliu

Robert Bloancă

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

Ionel Albu

1.120.000.000 de euro: Suma pe care România o primește de la Comisia Europeană pentru combaterea efectelor Covid-19

Ion Surdu

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Comisarul european Corina Creţu, la Cluj, apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature pentru finanţare europeană

redactia

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

Echipamentele performante pentru dotarea USTACC au ajuns la Târgu Mureş  

Ligia Voro

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

Harta IT-ului din România

Stefana Muresan

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Traian Dan

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

The 1st quarterly CEE Digital Services Matchmaking Summit

Ionut Oprea

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

Carbochim, nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ

Stefana Muresan

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 32: Nakita. Reper în piața echipamentelor de protecția muncii

Florin Marcel

Reprezentanții Romgaz au prezentat proiectul centralei de la Iernut la Pavilionul României de la Expo Astana

Stefana Muresan

Leave a Comment