Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Sprie și-a instalat Wi-Fi gratuit în oraș

Orașul Baia Sprie a început să ofere internet Wi-Fi gratuit în spațiile publice exterioare și interioare din localitatea maramureșeană.

“Datorită finalizarii cu succes a programului WiFi4EU, accesat pe fonduri europene, băisprienii au posibilitatea de a utiliza în mod gratuit servicii de internet conectându-se fără parolă la rețeaua Wifi4EU. Proiectul își propune să crească calitatea serviciilor publice din cadrul instituțiilor și să ușureze comunicarea între acestea și cetățean”, au transmis reprezentanții primăriei.

Unii locuitori susțin că orașul are nevoie și de alte investiții: “Modernizare, anul 2019, totul frumos în față, la stradă, dacă mai faci câțiva pași între blocuri ai impresia că te-ai întors în timp, circa 60 de ani. Exact ca în filmele cu proști, în unele sate nu sunt toalete în casă, dar există net 4G, în curând 5G”.

Comisia Europeană a anunțat că opt localități din județul Maramureș vor beneficia de vouchere de câte 15.000 de euro din fonduri europene pentru a-și instala puncte de acces internet fără fir.

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU, 1.780 de municipalități vor primi vouchere de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Opt unități administrativ teritoriale din județ sunt incluse pe lista câștigătorilor finanțării din fonduri europene. Acestea sunt orașele Șomcuta Mare și Săliștea de Sus, comunele Bogdan Vodă, Coaș, Coltău, Groșii Țibleșului, Lăpuș și Recea.

Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu clic. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Niculae Havrileț, numit secretar de stat pentru Energie printr-o decizie publicată de Moș Nicolae

Articolul următor

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share