Cluj Industrie Ultimele stiri

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

51 de delegați din firmele, organizațiile și instituțiile membre ale Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) au fost reprezentate la întrunirile de la pensiunile Montana și Lac Colibița.

Membrii clusterului au decis să se întâlnească pentru a oară în acest an în formatul “Inovare pentru business”. “Proiectele de finanțare, programele cu componentă de instruire / de promovare / comercială / tip cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) aflate în derulare, dar și propunerile noi de evenimente și misiuni economice generează tot mai mult interes și entuziasm”, a transmis conducerea CMT.

Printre deplasările pe care asocierea cu sediul la Cluj le vizează se numără misiune economică în SUA (primăvara lui 2020), participare cu stand la BIFE-SIM (septembrie 2020), Ziua porților deschise la Innorobotics, schimb de experiență cu orașul Chișinău.

Proiectele la care CMT va lua parte sunt servicii suport CDI pentru dezvoltarea scaunului MyTesla; POCA  – România Inteligentă; UIA – „Cluj Future of Work” – parte a programului Urban Innovative Actions.

Totodată, organizația vrea să creeze un centru de excelență în industria mobilei, să susțină programe de învățământ dual și să sprijine un Plan de internaționalizare, cu birouri de reprezentare în 2020.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Related posts

Remus Gabriel Lăpuşan este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transgaz

Stefana Muresan

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Ramina SRL, comerț de calitate pentru toată gama de clienți  

Ligia Voro

Leave a Comment