Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

51 de delegați din firmele, organizațiile și instituțiile membre ale Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) au fost reprezentate la întrunirile de la pensiunile Montana și Lac Colibița.

Membrii clusterului au decis să se întâlnească pentru a oară în acest an în formatul “Inovare pentru business”. “Proiectele de finanțare, programele cu componentă de instruire / de promovare / comercială / tip cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) aflate în derulare, dar și propunerile noi de evenimente și misiuni economice generează tot mai mult interes și entuziasm”, a transmis conducerea CMT.

Printre deplasările pe care asocierea cu sediul la Cluj le vizează se numără misiune economică în SUA (primăvara lui 2020), participare cu stand la BIFE-SIM (septembrie 2020), Ziua porților deschise la Innorobotics, schimb de experiență cu orașul Chișinău.

Proiectele la care CMT va lua parte sunt servicii suport CDI pentru dezvoltarea scaunului MyTesla; POCA  – România Inteligentă; UIA – „Cluj Future of Work” – parte a programului Urban Innovative Actions.

Totodată, organizația vrea să creeze un centru de excelență în industria mobilei, să susțină programe de învățământ dual și să sprijine un Plan de internaționalizare, cu birouri de reprezentare în 2020.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Sprie și-a instalat Wi-Fi gratuit în oraș

Articolul următor

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un top al celor mai sustenabile universități din lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share