Fonduri Europene Timiș

GAL Timişoara va implementa în oraş proiecte de milioane de euro

Grupul de Acţiune Locală Timişoara va contribui la dezvoltarea oraşului de pe Bega cu proiecte în valoare de mai multe milioane de euro. Acestea sunt în domeniul social, în domeniul economiei private, a sprijinirii populaţiei defavorizate, dar şi cel al medicinei.

Miliooane bune de euro, finanţări nerambursabile vor ajunge în capitala Banatului prin intermediul GAL Timişoara, am aflat de la Cătălin Tiuch, şeful organizaţiei.

„În perioada viitoare vom implementa finanţări pentru sănătate în valoare de două milioane de euro, pentru educaţie în jur de alte două milioane. În ceea ce priveşte infrastructura vor fi investiţii de peste trei milioane, iar pentru entităţile private trei milioane. În cadrul proiectelor, vom realiza activităţi de realizare a cărţilor de identitate şi de carte funciară pentru persoanele defavorizate, vom oferi consiliere juridică. Scopul acţiunilor este de a implementa strategia de bune practici pe care le-am întâlnit în cartierele Soarelui, Negoiu, Giroc, şi peste Calea Buziaşului, în cartiere mai puţin dezvoltate, cum ar fi Plopi, Kuncz, Crişan. Sperăm la cât mai multe proiecte, evaluarea acestora va începe din ianuarie. Ghidurile sunt pe site-ul GAL, depunerea lor va avea loc în lunile ianuarie şi februarie”, ne-a declarat Cătălin Tiuch.

Unul dintre cele mai impirtante proiecte în care GAL Timişoara e implicată este Centrul Multifuncţional care va fi construit în Kuncz. Primăria se va ocupa de implementare, finanţarea este acordată prin intermediul Programului Operaţional Regional, aceasta după ce a fost aprobat de GAL. De asemenea, organizaţia se va ocupa şi de monitorizarea realizării proiectului. Este vorba de o finanţare de trei milioane de euro. De asemenea, GAL Timişoara a derulat un proiect de finanţare pentru 24 de firme pe Programul Operaţional Regional Capital Uman, pentru start-up-uri, în valoare de 25.000 de euro pe start-up.

Se caută o siglă pentru GAL Timişoara

În această perioadă, organizaţia derulează un concurs în urma căruia va avea o nouă identitate.

„GAL Timişoara organizează un concurs pentru stabilirea unui nou logo, varianta grafică reprezentativă a GAL. Aşteptăm propuneri până în 16 ianuarie. Propunerile lansate vor fi supuse votului public. Lumea intersată va putea să aleagă. Câştigătorul va primi un premiu de 1500 de lei”, a mai declarat Tiuch.

Related posts

Universitatea de Vest Timişoara dă şapte milioane de lei pentru transformarea unei clădiri din zona zero a capitale Banatului

Robert Bloancă

Cramele Recaș SA a trecut de 38 de milioane de euro cifră de afaceri

Ligia Voro

Peste 140 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Timis, prin PNDL

Stefana Muresan

Leave a Comment