Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul german Güntner a inaugurat a doua fabrică la Sibiu – „Megafactory Plant II”: investiție de 30 de milioane de euro

Lider mondial în domeniul tehnicii frigorifice și a instalațiilor de climatizare, grupul Güntner a inaugurat în județul Sibiu o nouă unitate de producție – cea de-a doua. „Megafactory Plant Sibiu II” a fost prezentată ca o inovație mondială.

Grupul Güntner a venit la Sibiu în anul 2016, când a deschis prima unitate de producție în Zona Industrială Vest a orașului. Potrivit reprezentanților companiei germane, cea de-a doua fabrică este de aproape trei ori mai mare și devine operațională din această lună, inaugurarea oficială având loc pe 7 decembrie. „Prima unitate de producție din Sibiu era deja fabrica cea mai automatizată a grupului, iar a doua fabrică va aduce încă și mai multe posibilități – de la centrele de prelucrare de înaltă automatizare și auto-încărcare, care determină etapele de producție folosind logica Inteligeneței Artificiale până la concepte de intralogistică autonomă. MEGAFACTORY Sibiu II nu numai că reprezintă o etapă importantă în istoria grupului Güntner, ci este, de asemenea, un reper pentru concepte noi, durabile, implementate într-o manieră riguroasă”, au transmis reprezentanții companiei în ajunul inaugurării fabricii din Sibiu.

Evenimentul de inaugurare a fabricii Güntner a fost descris în presa locală ca fiind o sărbătoare inedită. Turnul Sfatului a scris că extinderea capacității de producție a grupului Güntner la Sibiu „a lăsat în urmă numeroase bariere: un timp de construire record (opt luni) bifat cu ajutorul constructorilor sibieni, metode de producție inovative prin flexibilitate, dar – mai ales – o fabrică ce își propune din prima zi să ofere ”o stare de bine angajaților”. Prin aranjarea imensei hale de producție sub forma unei adevărate grădini botanice, cu mii de plante și iluminat natural”.

Noul spațiu de producție are o suprafață de peste 30.000 mp, iar investiția grupului german a fost de aproximativ 30 de milioane de euro. „Este fabrica în care am instalat cea mai înaltă tehnologie din cadrul grupului. Pe 4 martie 2019, adică acum 9 luni și 3 zile, am început să construim. În fiecare zi, peste 400 de camioane treceau zilnic pe aici. Toată lumea vorbește despre «megaplant». De ce, poate v-ați întrebat. Pentru că am triplat capacitatea de producție pe care o aveam în 2015. Dar nu este vorba doar despre dimensiune, căci de fiecare dată am încercat să gândim «out of the box». Acum avem aici o logisitică «smart» și o tehnologie avansată. Dar nici măcar asta nu e tot: căci am decis să facem o fabrică verde. Am integrat la Sibiu peste 7.000 de plante, din peste 100 de specii de pe trei continente. Sărbătorim simbioza naturii cu tehnologia producției. Am făcut asta pentru a ne asigura că fiecare angajat este în contact cu natura”, a rostit Klaus Wittek, COO (director exectiv) al Güntner, citat de Turnul Sfatului.

Prezentă la inaugurare, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a subliniat importanța zonei pentru investitori. „Este o satisfacție enormă să vezi că Sibiul și împrejurimile își continuă dezvoltarea economică, acesta fiind motorul creșterii orașului și a regiunii. Chiar dacă aceasta fabrică nu se află pe teritoriul municipiului, ci în zona funcțională urbană a Sibiului (din punct de vedere administrativ, fabrica se află pe teritoriul comunei Cristian, din imediata vecinătate a Sibiului – n.n.), am dat cu plăcere curs invitației investitorilor pentru că efectul noilor investiții se va resimți și în municipiul Sibiu, la fel cum investițiile din Sibiu au avut și au un efect benefic pentru întreaga regiune”, a spus Fodor.

În prezent Güntner are aproximativ 600 de angajați în fabricile din Sibiu.

FOTO: Pagina de Facebook a Primăriei municipiului Sibiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un top al celor mai sustenabile universități din lume

Articolul următor

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share