Asigurări/Burse Eveniment Ultimele stiri

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Piața de asigurări din România are un potențial semnificativ de dezvoltare care poate fi încurajat prin măsuri de stimulare a pieţei, prin îmbunătăţirea nivelului de încredere şi al nivelului de educaţie financiară, cred reprezentanții Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Aceștia spun că România este a cincea piaţă de asigurări din Europa Centrală şi de Est, însă atrag atenția că densitatea asigurărilor este încă redusă.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Adrian Marin, a oferit în cadrul conferinței anuale a uniunii mai multe cifre: „România este a 5-a piaţă de asigurări ca dimensiune din CEE, uitându-ne la prime brute subscrise. Haideţi să vedem cum arată densitatea, respectiv cheltuiala cu asigurările pe fiecare locuitor. Când vine vorba de densitatea şi penetrarea asigurărilor, România are de recuperat. Densitatea este 109 euro în România versus 306 euro în CEE şi 2.170 de euro în Uniunea Europeană. Penetrarea în PIB: 1,07% din PIB la sfârşitul anului 2018 în condiţiile în care în CEE este de 2,5%, iar în UE 7,4%”, a spus Adrian Marin, citat de Economica.net.

„România 2030: provocările noului deceniu. Parteneriat pentru o Românie asigurată” este tema conferinței care se desfășoară luni, 9 decembrie, la București între 08:30–14:30.

Potrivit organizatorilor, conferința analizează modul în care industria asigurărilor contribuie la dezvoltarea economică a României, aducând beneficii economiei și societății în ansamblu său.

„Dezvoltarea viitoare a industriei de asigurări reprezintă o condiție a stabilității economiei oricărei țări – însă una care se poate materializa doar pe fundamentul unui cadru legislativ și de reglementare stabil, predictibil și aliniat prevederilor europene în materie”, precizează aceștia.

Printre temele care sunt puse dezbatere cu ocazia evenimentului se numără așteptările mediului de afaceri de la ecosistemul asigurărilor; rolul și expertiza investitorilor în domeniul asigurărilor; punctele potențiale de interconectare între domeniul asigurărilor și celelalte domenii de business; căi pentru dezvoltarea echilibrată a Produsului Intern Brut al României și cea a industriei de asigurări – creșterea ponderii asigurărilor în PIB – modalități de a corela evoluția asigurărilor cu avansul economic; cum răspund asigurările nevoilor mediului de afaceri din România; ce ar putea face industria de asigurări mai bine pentru a construi, împreună, un mediu de business mai puternic; provocările și riscurile cu care companiile se confruntă zi de zi, dar și cele emergente, și pentru care asigurările sunt o soluție: provocările zonei cyber, riscuri demografice etc.

Related posts

aici.gov.ro – platforma de depunere online a documentelor, lansată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Ion Surdu

Contrabanda cu țigarete, la cel mai mic nivel din ultimii șase ani

Ligia Voro

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

BusinessMark aniversează 5 ani de la organizarea primului eveniment B2B

Ionut Oprea

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Conferința PRIA Competition, Cluj Napoca, 16 mai 2019

Stefana Muresan

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

Stefana Muresan

Mai mult de 50% dintre români încă plătesc cash atunci când călătoresc

Traian Dan

Zonă comercială mai mare decât Parndorf-ul austriac, la ieșirea din Arad spre Timișoara

Stefana Muresan

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Ocean Fish procesează 12 tone de pește pe zi cu ajutorul soluției de la Senior Software

Stefana Muresan

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

Ionut Oprea

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Stefana Muresan

Pod peste Tisa, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei, investitie de peste 1.4 mil. lei din fonduri comunitare

Stefana Muresan

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Papuc Irina

Top playerii eCommerce-ului national la TeCOMM Bucharest

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

BEI acordă Transgaz un credit de 50 de mil. de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Bitdefender, evaluată la 600 de milioane $. Fondul de investiții Vitruvian Partners a cumpărat 30% din companie

Stefana Muresan

Timişul, Aradul și Bihorul, în fruntea producției de grâu din România

redactia

Feeric Fashion Week – 10 ani la Sibiu

Ionut Oprea

Leave a Comment