Asigurări/Burse Eveniment Ultimele stiri

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Piața de asigurări din România are un potențial semnificativ de dezvoltare care poate fi încurajat prin măsuri de stimulare a pieţei, prin îmbunătăţirea nivelului de încredere şi al nivelului de educaţie financiară, cred reprezentanții Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Aceștia spun că România este a cincea piaţă de asigurări din Europa Centrală şi de Est, însă atrag atenția că densitatea asigurărilor este încă redusă.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Adrian Marin, a oferit în cadrul conferinței anuale a uniunii mai multe cifre: „România este a 5-a piaţă de asigurări ca dimensiune din CEE, uitându-ne la prime brute subscrise. Haideţi să vedem cum arată densitatea, respectiv cheltuiala cu asigurările pe fiecare locuitor. Când vine vorba de densitatea şi penetrarea asigurărilor, România are de recuperat. Densitatea este 109 euro în România versus 306 euro în CEE şi 2.170 de euro în Uniunea Europeană. Penetrarea în PIB: 1,07% din PIB la sfârşitul anului 2018 în condiţiile în care în CEE este de 2,5%, iar în UE 7,4%”, a spus Adrian Marin, citat de Economica.net.

„România 2030: provocările noului deceniu. Parteneriat pentru o Românie asigurată” este tema conferinței care se desfășoară luni, 9 decembrie, la București între 08:30–14:30.

Potrivit organizatorilor, conferința analizează modul în care industria asigurărilor contribuie la dezvoltarea economică a României, aducând beneficii economiei și societății în ansamblu său.

„Dezvoltarea viitoare a industriei de asigurări reprezintă o condiție a stabilității economiei oricărei țări – însă una care se poate materializa doar pe fundamentul unui cadru legislativ și de reglementare stabil, predictibil și aliniat prevederilor europene în materie”, precizează aceștia.

Printre temele care sunt puse dezbatere cu ocazia evenimentului se numără așteptările mediului de afaceri de la ecosistemul asigurărilor; rolul și expertiza investitorilor în domeniul asigurărilor; punctele potențiale de interconectare între domeniul asigurărilor și celelalte domenii de business; căi pentru dezvoltarea echilibrată a Produsului Intern Brut al României și cea a industriei de asigurări – creșterea ponderii asigurărilor în PIB – modalități de a corela evoluția asigurărilor cu avansul economic; cum răspund asigurările nevoilor mediului de afaceri din România; ce ar putea face industria de asigurări mai bine pentru a construi, împreună, un mediu de business mai puternic; provocările și riscurile cu care companiile se confruntă zi de zi, dar și cele emergente, și pentru care asigurările sunt o soluție: provocările zonei cyber, riscuri demografice etc.

Related posts

Satul inteligent vs Smart City

Stefana Muresan

Şcoala din fabrică: Sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele Celestica

redactia

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

redactia

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Ligia Voro

Banca Transilvania și Romgaz, printre cele mai tranzacționate la bursă

Nora Dumitrescu

Motociclete de intervenție urbană pentru Brașov, Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Asociația „Italiani in Bihor” a încheiat un parteneriat cu Universitatea Oradea

Traian Dan

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Perspective pentru România de la Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări și președinte Foreign Investors Council

redactia

Autostrada Iernut – Chețani, pe ultima sută de metri

Nora Dumitrescu

IKEA își închide de astăzi magazinele fizice și trece pe online

Papuc Irina

A IV-a întâlnire de business networking și antreprenoriat din Sibiu, marca ELITE Business Women

Stefana Muresan

Metode moderne de predare pe bază de jocuri (gamification), dezbătute la UVT

Stefana Muresan

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Traian Dan

Angrenajul Michelin, pus în mișcare la Zalău. Vor 1.500 de noi angajați

Stefana Muresan

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Cărțile preferate de Bill Gates în 2018

redactia

Tehnologia Made in RO prezentă la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Ness Digital Engineering – noul sediu in Openville

Ionut Oprea

Centru de testare a vehiculelor autonome la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

15 companii românești s-au calificat în ultima etapă a „Made in Romania”

Stefana Muresan

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Leave a Comment