Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crește taxa de salubrizare în Sibiu

FOTO mesageruldesibiu.ro

Sibienii vor plăti mai mult pentru serviciile de salubrizare, începând cu anul viitor. Tarifele se majorează cu aproximativ 14%, transmite Turnul Sfatului.

Pentru a încuraja sortarea corectă și reciclarea deșeurilor, statul român a impus, printr-o ordonanță adoptată în 2005 și completată ulterior, ca pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată în gropile de gunoi, cei care generează acest gunoi să achite o sumă de bani către Fondul de mediu. În cursul acestui an, contribuția pentru economia circulară (după cum a fost botezată respectiva taxă către Fondul de mediu) a fost de 30 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată în gropile de gunoi. De anul viitor, cuantumul acestei contribuții crește la 80 de lei pentru fiecare tonă depusă în depozitele ecologice, precum cel de la Cristian, folosit în județul Sibiu. Prin obligarea celor care generează deșeuri să plătească o sumă tot mai mare pentru depozitare, autoritățile naționale speră să determine populația să sorteze deșeurile pe fracții reciclabile, astfel încât la gropile de gunoi să fie depuse cantități tot mai mici, pentru atingerea țintelor asumate în fața UE, scrie sursa citată.

Astfel, în cazul municipiului Sibiu, taxa de salubrizare va crește de la 9,5 lei/lună pentru fiecare persoană, la 11 lei. Majorarea taxei de salubrizare este prevăzută într-un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a consiliului local Sibiu pentru ultima ședință din acest an.

Sursa FOTO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Articolul următor

Complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share