Gastronomie Sibiu Ultimele stiri

Județul Sibiu, exemplu de bună practică pentru viitoarea capitală culturală europeană 2021

Consiliul Județean Sibiu este prima autoritate publică locală din România care a adoptat și implementat o politică publică de mediu, interzicând, din luna mai 2019, folosirea obiectelor de plastic de unică folosință în evenimentele proprii și ale instituțiilor din subordine. Experiența este împărtășită colegilor din Timișoara, în contextul preluării în anul 2021 a titulaturii de Capitală Culturală Europeană.

Inițiativa este un rezultat al măsurilor de sustenabilitate din cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și a fost realizată în colaborare cu Asociația Clear Public Space din Marea Britanie, care a inițiat la nivel european campania #StirCrazyCampaign, și partenerul său local, Asociația Un Viitor Fără Gunoi, a transmis CJ Sibiu.

„Pornind de la înlocuirea bețigașelor din plastic cu care amestecăm în cafea sau ceai și care apoi devin deșeuri nereciclabile, județul Sibiu și-a asumat o țintă mai largă, și anume înlocuirea mai multor produse din plastic de unică folosință precum ambalaje, recipiente, veselă și tacâmuri, cu produse reutilizabile sau din materiale biodegradabile”, explică administrația județeană din Sibiu.

Astfel, în cadrul evenimentelor organizate direct de către Consorțiul SRGE 2019 au fost folosite exclusiv vesela și tacâmurile din tărâțe comestibile, pahare și pungi biodegradabile, fiind evitată până în acest moment utilizarea a 12.300 de farfurii, 12.400 de castroane, 15.400 de furculițe, 14.600 de cuțite, 11.000 de pahare și 30.000 de sacoșe din plastic, piese de unică folosință.

Datorită acestor rezultate, CRIES Timișoara, în calitate de promotor al unui proiect ce face parte din pregătirea programului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, au invitat sibienii să participe la conferința Evenimente culturale responsabile, ce a avut loc la Timișoara și să prezinte aceste rezultate.

„Mă bucur că Timișoara, viitoarea Capitală Culturală Europeană 2021, se inspiră din inițiativele și experiența noastră în materie de protecția mediului. Este încă un domeniu în care județul Sibiu este un deschizător de drumuri și un model de inspirație, arătând că inițiativele de responsabilitate și măsurile concrete pot porni de pe plan local și au efecte importante. Mai ales acum, în contextul în care unul dintre programele prioritare ale noii Comisii Europene este „European Deal of Environment”, contribuția fiecărei regiuni și a fiecărei autorități locale devine parte a unui efort comun pentru un viitor sustenabil”, a afirmat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Related posts

Companiile brașovene, despre efectele crizei: măsurile pe care le solicită de la stat

Ion Surdu

Corina Popescu – noul CEO Electrica pentru un mandat de 4 ani

redactia

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin – noi planuri de dezvoltare, pe fondul creșterii cu 20% a capacităţii de producţie

Stefana Muresan

SPEEDWELL: staying on the right path

Ionut Oprea

ROMANIA CONNECTED – transportul multimodal conectează afacerile din România cu piețele internaționale

Stefana Muresan

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Transilvania Business

Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune că România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

redactia

WELLBEING at WORK: o prioritate pentru companiile secolului XXI

A. I.

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Stefana Muresan

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Parlamentul a adoptat noul Cod Silvic

Traian Dan

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Christian Rodseth, noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Stefana Muresan

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

7 combine de ultima generație la Demo Show Moldova 2018

redactia

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Nora Dumitrescu

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Papuc Irina

Oameni de afaceri chinezi, cu ochii pe oportunitățile de afaceri din Cluj

Stefana Muresan

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

Sibiul, lider în Regiunea Centru la absorbția fondurilor UE dedicate digitalizării

Papuc Irina

Leave a Comment