Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum a crescut cifra de afaceri din industria românească în 10 luni

Cifra de afaceri din industrie a crescut în luna octombrie 2019 cu peste 3% față de octombrie 2018 și cu peste 5% în primele 10 luni ale acestui an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, cifra de afaceri din industrie, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, pe total a crescut cu 7,0%, datorită creșterii cifrei de afaceri înregistrate în industria extractivă (+7,9%) și în industria prelucrătoare (+7,0%).

Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,9%), industria bunurilor de capital (+11,0%), industria bunurilor intermediare (+4,8%), industria bunurilor de uz curent (+4,6%) și industria energetică (+1,7%).

În același timp, cifra de afaceri din industrie în luna octombrie 2019, faţă de luna octombrie 2018, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creșterii înregistrate în industria extractivă (+12,0%)și în industria prelucrătoare (+3,1%).

În ceea ce privește perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018, atunci datele INS arată că cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 5,5% datorită creşterii industriei extractive (+13,9%) și industriei prelucrătoare (+5,2%). Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+8,0%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,2%), industria bunurilor de capital (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+3,7%) şi industria energetică (+2,9%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Articolul următor

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share