Industrie Ultimele stiri

Cum a crescut cifra de afaceri din industria românească în 10 luni

Cifra de afaceri din industrie a crescut în luna octombrie 2019 cu peste 3% față de octombrie 2018 și cu peste 5% în primele 10 luni ale acestui an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, cifra de afaceri din industrie, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, pe total a crescut cu 7,0%, datorită creșterii cifrei de afaceri înregistrate în industria extractivă (+7,9%) și în industria prelucrătoare (+7,0%).

Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,9%), industria bunurilor de capital (+11,0%), industria bunurilor intermediare (+4,8%), industria bunurilor de uz curent (+4,6%) și industria energetică (+1,7%).

În același timp, cifra de afaceri din industrie în luna octombrie 2019, faţă de luna octombrie 2018, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creșterii înregistrate în industria extractivă (+12,0%)și în industria prelucrătoare (+3,1%).

În ceea ce privește perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018, atunci datele INS arată că cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 5,5% datorită creşterii industriei extractive (+13,9%) și industriei prelucrătoare (+5,2%). Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+8,0%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,2%), industria bunurilor de capital (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+3,7%) şi industria energetică (+2,9%).

Related posts

Acţiunile ARO-Palace vor intra luni la tranzacţionare

Stefana Muresan

Solina România a cerut certificat de urbanism pentru reconstrucția fabricii pe vechiul amplasament

Stefana Muresan

Metode moderne de predare pe bază de jocuri (gamification), dezbătute la UVT

Stefana Muresan

Leave a Comment