Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acțiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu au urcat cel mai mult în ultima săptămână

Acţiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu (CMP) au urcat, în intervalul 4 – 11 decembrie, cu 1,61%, în raport cu moneda euro, reprezentând titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-XT, a cărui cotaţie s-a depreciat cu 1,49%, în perioada avută în vedere, scrie bursa.ro.

Potrivit sursei citate, performanța vine în contextul în care în ultimele trei şedinţe bursiere cele mai importante acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au cunoscut, luate în ansamblu, scăderi ale cotaţiilor.

În plus, pentru intervalul avut în vedere, cu două excepţii, rulajul înregis­trat de acţiunile CMP a avut volume situate sub media zilnică a ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce indică interesul redus al participanţilor pieţei pentru titlurile companiei din Sibiu, mai scrie bursa.ro.

Amintim că pe data de 14 ianuarie 2020 Compa Sibiu convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor în vederea aprobării propunerii consiliului de administraţie al companiei de participare la înfiinţarea societăţii Compa Hospitality, cu activitate în domeniul hotelier.

Astfel, la ședință se va propune ca noua societate să aibă un capital social de 50.000 lei, împărţit în 5.000 părţi sociale a câte 10 lei fiecare.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu este singurul emitent din eşalonul doi al bursei româneşti care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei. Fondul Suveran al Norvegiei a intrat în 2017 acţionar la Compa Sibiu cu o participaţie de 2,2%, cea mai mare deţinere procentuală a fondului cu active de circa 1.000 de miliarde de dolari.

Din punct de vedere tehnic, cotaţia CMP se găseşte pe termen mediu într-o consolidare dezvoltată în acest an, în timp ce pe termen lung, preţul acţiunii companiei din Sibiu se află într-un trend descedent, ce a demarat încă din a doua parte a anului 2017, mai precizează bursa.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CSR Overview 2019: „Responsabilitatea socială vine din interior!”

Articolul următor

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share