Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Producătorul de componente auto Compa Sibiu vrea să intre pe piața hotelurilor prin înființarea companiei Compa Hospitality. Acest lucru e menționat în raportul curent privind emitenții și operațiunile cu valori mobiliare transmis Autorității de supraveghere financiară de către conducerea companiei.

Compa Sibiu convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe data de 14 ianuarie 2020 în vederea aprobării propunerii consiliului de administraţie al companiei de participare la înfiinţarea societăţii Compa Hospitality, cu activitate în domeniul hotelier.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu este singurul emitent din eşalonul doi al bursei româneşti care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei. Fondul Suveran al Norvegiei a intrat în 2017 acţionar la Compa Sibiu cu o participaţie de 2,2%, cea mai mare deţinere procentuală a fondului cu active de circa 1.000 de miliarde de dolari.

Prezentarea şi aprobarea propunerii Consiliului de Administraţie al societăţii COMPA S.A. de participare la constituirea societăţii cu răspundere limitată, în conformitate cu prevederile legislatiei în vigoare, astfel:
Societatea va avea denumirea COMPA HOSPITALITY S.R.L.
Capitalul social al Societăţii va fi de 50.000 lei (cincizecimii) lei, împărţit în 5.000 (cincimii) părţi sociale, a câte 10 (zece) lei fiecare.
Asociaţii vor fi:
– COMPA S.A. care va avea un aport la capitalul social în cuantum de 49.990 (patruzeci şi nouă mii nouă sute nouăzeci) lei împărţit în 4.999 (patru mii nouă sute nouăzeci) părţi sociale adică 99,98 % din capitalul social.
– BĂIAŞU DAN NICOLAE care va avea un aport la capitalul social în cuantum de 10 (zece) lei împărţit în 1 (una) părţi sociale adică 0,02 % din capitalul social.
Obiectul principal de activitate al Societăţii va fi: Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, cod CAEN 5510”, se specifică în convocatorul companiei pe bursă.

Dan Nicolae Băiaşu este directorul comercial al companiei.

Potrivit Businessmagazine.ro, producătorul de componente auto din Sibiu a raportat pentru primele nouă luni ale anului un profit net de 29 milioane lei, în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, la venituri totale de 598,4 milioane lei, plus 3,5%. Compa Sibiu controlează în proporţie de 100% Compa IT, cu activitate în realizarea de soft, şi deţine 99% din Trans Cas, companie de transport rutier de mărfuri şi 70% din Recaserv, mai scrie sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Articolul următor

Bihorenii își vor afla premianții în cadrul Galei Comunității Bihorene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share