București Real Estate Ultimele stiri

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Fondul de investiții CA Immo continuă colaborarea cu artistul Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub numele de Pisica Pătrată, printr-o nouă lucrare realizată în cadrul proiectului de birouri Orhideea Towers, pe care îl deține în zona Grozăvești din centrul-vestul Bucureștiului. Pictura se întinde pe o suprafață de 200 de metri a parapetului care înconjoară clădirea de birouri și este vizibilă miilor de persoane care trec zilnic prin zona Grozăvești sau Podul Basarab.

Colaborarea dintre CA Immo și Pisica Pătrată a început în anul 2010, când artistul a pictat zona de subsol a proiectului de birouri River Place, transformând lobby-urile lifturilor într-o imagine de tip Pipe Game, care redă senzația de mașinărie a subsolurilor. De data aceasta, pentru clădirea Orhideea Towers, proprietarul a optat pentru un spațiu aflat în exteriorul proiectului, respectiv un parapet cu orientarea spre Splaiul Independenței și Șoseaua Orhideelor.

„Credem că spațiile comune din clădirile de birouri pe care le administrăm aparțin, de fapt, comunității și încercăm să oferim atât chiriașilor din clădire, cât și celor care sunt doar vizitatori sau trecători prin zonă, o imagine plăcută, care să îi încarce cu energie pozitivă. Pentru Orhideea Towers, întreaga compoziție a fost gândită pornind de la ideea de optimism, fiind practic o translatare grafică a acestei idei. Cromatic, alegerea a fost pe de-o parte de susținere a temei, pe de-alta de a contrasta cu griul dominant din jur. Ne-am dorit crearea unui registru colorat, gândit să devină un reper urban”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA Immo.

Lucrarea a fost realizată de Pisica Pătrată în această toamnă, cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea clădirii și a mutării primilor chiriași, companiile Finastra, Bitdefender, Thales, Bandai Namco, Stradale, DHL, Carrefour și ING Bank.

„Compoziția este o îmbinare de elemente figurative împrumutate din imaginarul propriu cu elemente de geometrice sau de inspirație urbană. În toate lucrările care sunt pentru public
m-am ferit să realizez lucruri concrete. Cu cât desenul este mai ambiguu cu atât va dăinui mai mult. O lucrare concretă poate funcționa o zi – două, dar apoi devine plictisitoare, pe când una cu mai multe straturi de înțelegere poate fi descoperită o perioadă mai lungă de vreme. Practic, plecând de la tema dată, ofer frânturi de stilistică și formă care pot rezona cu o plajă mare de privitori. Munca mea este pe jumătate făcută, cealaltă jumătate este în ochii privitorului”, a explicat Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată).

Pisica Pătrată sau Alexandru Ciubotariu este printre primii artiști de street art din București care a transformat spațiul public într-un loc de joacă, prin integrarea personajelor lui ușor recognoscibile în cele mai neașteptate colțuri ale orașului. Cap pătrat, dinți ascuțiți, față veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – acestea sunt trăsăturile după care ele pot fi recunoscute.

Orhideea Towers este amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab, care oferă o conexiune directă cu Piața Victoriei. Proiectul are o suprafață închiriabilă de 37.000 de metri pătrați și include două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate, cu 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe ample de până la 2.700 de metri pătrați per etaj și două etaje subterane.

Alături de Orhideea Towers și River Place, din portofoliul CA Immo fac parte și clădirile de birouri Opera Center, Europe House, Bucharest Business Park și Campus 6.1.

„Încercăm să avem în fiecare dintre clădirile noastre diferite activități pentru comunitățile create. Spre exemplu, pe timpul verii, am găzduit mai multe coruri de copii, parte a proiectului Orașul Cântă, susținut de CBRE România în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Spectacolele copiilor au fost foarte apreciate de angajații din clădirile de birouri, așa încât am decis să îi invităm să ne colinde cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”, a încheiat Marian Roman.

Despre CA Immo

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia și România.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de șapte clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House, Bucharest Business Park, Campus 6.1 și Orhideea Towers, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 128.201 de metri pătrați. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați www.caimmo.com.

Related posts

Transelectrica, lucrări de modernizare a stației de transformare Tihău, investiții de aproape 10 milioane de lei

Stefana Muresan

Conducerea Termocentralei Mintia studiază posibilitatea importului de cărbune din Indonezia

redactia

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Stefana Muresan

România, pe locul 32 dintre cele mai bune destinații europene pentru afaceri

Traian Dan

Noua descoperire de zăcământ a Romgaz de la Caragele, pusă în exploatare în 2020-2021

redactia

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Castelului Banffy din Răscruci, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Granturi norvegiene pentru restaurarea monumentului Sarmizegetusa Regia

Ion Surdu

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Transgaz: Vom acţiona astfel încât să nu fie afectat în niciun fel termenul de începere a operării comerciale a BRUA

Stefana Muresan

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Sisteme de ventilație pe bani europeni implementate în două școli orădene

Traian Dan

Grecii de la Olympus, investiție de peste 20 mil. euro într-o nouă linie de producţie la fabrica din Hălchiu, judeţul Braşov

Stefana Muresan

Rețeaua Casa Rusu a început să își redeschidă magazinele

Nora Dumitrescu

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

Accor and AXA launch a strategic partnership to offer unique medical assistance in hotels worldwide

Papuc Irina

Două străzi din Cluj-Napoca, transformate cu 10 mil. euro, bani europeni

Stefana Muresan

China is already on a recovering trend after the Covid-19 outbreak

Papuc Irina

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

redactia

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment