București Real Estate Ultimele stiri

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Fondul de investiții CA Immo continuă colaborarea cu artistul Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub numele de Pisica Pătrată, printr-o nouă lucrare realizată în cadrul proiectului de birouri Orhideea Towers, pe care îl deține în zona Grozăvești din centrul-vestul Bucureștiului. Pictura se întinde pe o suprafață de 200 de metri a parapetului care înconjoară clădirea de birouri și este vizibilă miilor de persoane care trec zilnic prin zona Grozăvești sau Podul Basarab.

Colaborarea dintre CA Immo și Pisica Pătrată a început în anul 2010, când artistul a pictat zona de subsol a proiectului de birouri River Place, transformând lobby-urile lifturilor într-o imagine de tip Pipe Game, care redă senzația de mașinărie a subsolurilor. De data aceasta, pentru clădirea Orhideea Towers, proprietarul a optat pentru un spațiu aflat în exteriorul proiectului, respectiv un parapet cu orientarea spre Splaiul Independenței și Șoseaua Orhideelor.

„Credem că spațiile comune din clădirile de birouri pe care le administrăm aparțin, de fapt, comunității și încercăm să oferim atât chiriașilor din clădire, cât și celor care sunt doar vizitatori sau trecători prin zonă, o imagine plăcută, care să îi încarce cu energie pozitivă. Pentru Orhideea Towers, întreaga compoziție a fost gândită pornind de la ideea de optimism, fiind practic o translatare grafică a acestei idei. Cromatic, alegerea a fost pe de-o parte de susținere a temei, pe de-alta de a contrasta cu griul dominant din jur. Ne-am dorit crearea unui registru colorat, gândit să devină un reper urban”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA Immo.

Lucrarea a fost realizată de Pisica Pătrată în această toamnă, cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea clădirii și a mutării primilor chiriași, companiile Finastra, Bitdefender, Thales, Bandai Namco, Stradale, DHL, Carrefour și ING Bank.

„Compoziția este o îmbinare de elemente figurative împrumutate din imaginarul propriu cu elemente de geometrice sau de inspirație urbană. În toate lucrările care sunt pentru public
m-am ferit să realizez lucruri concrete. Cu cât desenul este mai ambiguu cu atât va dăinui mai mult. O lucrare concretă poate funcționa o zi – două, dar apoi devine plictisitoare, pe când una cu mai multe straturi de înțelegere poate fi descoperită o perioadă mai lungă de vreme. Practic, plecând de la tema dată, ofer frânturi de stilistică și formă care pot rezona cu o plajă mare de privitori. Munca mea este pe jumătate făcută, cealaltă jumătate este în ochii privitorului”, a explicat Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată).

Pisica Pătrată sau Alexandru Ciubotariu este printre primii artiști de street art din București care a transformat spațiul public într-un loc de joacă, prin integrarea personajelor lui ușor recognoscibile în cele mai neașteptate colțuri ale orașului. Cap pătrat, dinți ascuțiți, față veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – acestea sunt trăsăturile după care ele pot fi recunoscute.

Orhideea Towers este amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab, care oferă o conexiune directă cu Piața Victoriei. Proiectul are o suprafață închiriabilă de 37.000 de metri pătrați și include două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate, cu 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe ample de până la 2.700 de metri pătrați per etaj și două etaje subterane.

Alături de Orhideea Towers și River Place, din portofoliul CA Immo fac parte și clădirile de birouri Opera Center, Europe House, Bucharest Business Park și Campus 6.1.

„Încercăm să avem în fiecare dintre clădirile noastre diferite activități pentru comunitățile create. Spre exemplu, pe timpul verii, am găzduit mai multe coruri de copii, parte a proiectului Orașul Cântă, susținut de CBRE România în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Spectacolele copiilor au fost foarte apreciate de angajații din clădirile de birouri, așa încât am decis să îi invităm să ne colinde cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”, a încheiat Marian Roman.

Despre CA Immo

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia și România.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de șapte clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House, Bucharest Business Park, Campus 6.1 și Orhideea Towers, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 128.201 de metri pătrați. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați www.caimmo.com.

Related posts

FOTO: Zile spectacol la Oradea, a fost celebrat fenomenul Art Nouveau

Ligia Voro

Omer Tetik: “Vom crește finanțările pentru a susține economia”

Nora Dumitrescu

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare lansează proiectul „Școala care ne unește” pentru dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare

redactia

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare costă 15 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Menținerea unui nivel ridicat de implicare a angajaților, principala provocare din HR în 2020

Ion Surdu

Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au câștigat cele mai importante premii la concursul Corn Yield Contest organizat de NCGA

redactia

Romsilva a publicat harta parcurilor naționale și naturale

Ligia Voro

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Sam Mills Business Investment, un holding de 90 milioane de euro, creat în Satu Mare

Stefana Muresan

CCIR, misiune economică în una dintre cele mai bogate țări

redactia

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford din Europa se prelungește

Ligia Voro

S IMMO intends to sell part of its German residential portfolio

 Conferința “ Leadershift “ organizată de Mentally Fit la București, în 15 noiembrie

Ionut Oprea

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Nora Dumitrescu

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Mures

Stefana Muresan

Liderii din industria mobilei – Aramis Invest, Taparo și Ecolor – au ales soluțiile NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Investiţie de 7,6 mil. euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Parteneriat E.ON – CERT-RO pentru securitatea cibernetică a rețelelor

Ligia Voro

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

Ana Dumitrache revine la conducerea CTP Romania, pe poziția de Country Head

redactia

Leave a Comment