Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul a decis majorarea salariului minim în România pentru anul 2020

Executivul de la București a adoptat, în ședința de vineri, o hotărâre de guvern prin care se majorează salariul minim brut pentru anul viitor. Astfel, salariul minim brut va ajunge la 2.230 lei, iar cel net urmează să fie de 1.297 de lei.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat într-un briefing că majorarea este de 83 de lei.

„În ședința de guvern de astăzi, Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 – este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs – să fie de 2.230 RON, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1.297, ceea ce înseamnă o creștere de 83 de ron pentru fiecare salariat”, a anunțat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Violeta Alexandru a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creștere a ținut cont de rata inflației și de indicele de productivitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Sibiu vrea să reabiliteze cel mai mare cartier: a scos la licitație cel mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani

Articolul următor

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share