Auto Ultimele stiri

INS: Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere în acest an

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 8,4% în primele 10 luni ale anului 2019, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Comparativ perioada ianuarie-octombrie 2018, tot pe creştere s-au aflat și afacerile pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei: +13,4%,.

INS detaliază că, în perioada menţionată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a avansat cu 8,4%, creştere susţinută de: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), comerţul cu autovehicule (+7,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,3%).

De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,1%, scrie bursa.ro.

De asemenea, conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 10,3% datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+19,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+14,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,4%) şi la comerţul cu autovehicule (+5,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,4%.

Bursa.ro mai observă că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu octombrie 2018, a înregistrat o creştere cu 11,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+34,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,9%) şi la comerţul cu autovehicule (+8,5%).

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019 a înregistrat o creştere cu 11,5%, faţă de luna octombrie 2018.

Sursa foto

Related posts

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Stefana Muresan

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Cel mai mare penitenciar din Belgia, securizat de EMS Floor

Nora Dumitrescu

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

redactia

Brașovul începe actualizarea Planului Urbanistic General cu peste 3,4 milioane lei, în cinci etape

Ion Surdu

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Traian Dan

Karikás Noemi dă viață și culoare mobilierului vechi

Traian Dan

Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

Papuc Irina

Parteneriat Mastercard și TransferGo valabil și în România pentru transferuri internaționale de bani

Ion Surdu

Inteligența artificială, „motorul” performanței în industria serviciilor de afaceri din România

Ionut Oprea

Turda va avea o Sală Polivalentă de peste 17 mil. euro

Stefana Muresan

Pria Farmers Day Republica Moldova Awards, 17 noiembrie, gala hibrid, la Chisinau si online

Ionut Oprea

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Ligia Voro

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

Centrul Medical Transilvania își face sediu în centrul Clujului

Nora Dumitrescu

Bucharest- skyline transformation 2025: Chapman Taylor – responsible design for success in CEE

Ionut Oprea

ADR Centru: Fonduri europene de aproape 1 mil. euro pentru învățământul din Miercurea Ciuc

Stefana Muresan

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș, conectate printr-un drum modernizat

Nora Dumitrescu

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Stefana Muresan

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

Leave a Comment