Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În ultimele 2 luni în Brașov vânzările de case și apartamente aproape s-au dublat față de prima parte a anului

Proprietarii și dezvoltatorii din județul Brașov au vândut 927 de locuințe în luna noiembrie, după ce în luna octombrie au încheiat 801 contracte de vânzare-cumpărare. Față de cele 400 – 500 de contracte încheiate lunar în prima parte a anului, piața imobiliară brașoveană dă semne de creștere, scrie bizbrasov.ro.

Practic, luna trecută, doar în Capitală au fost realizate mai multe tranzacții rezidențiale, fiind încheiate 3.164 de contracte de vânzare-cumpărare, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, notează sursa citată.

Datele ANCPI mai arată că în primele 11 luni, la Brașov s-au vândut în total 6.246 de unități locative (case și apartamente).

În ceea ce privește prețurile locuințelor din Brașov, bizbrasov scrie că acestea s-au majorat în octombrie cu 0,4%, ajungând la o medie de 1.140 de euro pe metru pătrat util (față de 1.136 de euro pe metru pătrat luna anterioară). Tendința generală de creștere a fost susținută, în acest caz, doar de segmentul apartamentelor vechi, care s-au apreciat cu 1%, de la 1.121 la 1.132 de euro pe metru pătrat. La polul opus, unitățile locative noi s-au depreciat cu 0,9%, de la 1.165 la 1.154 de euro pe metru pătrat, arată o analiză a portalului imobiliare.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Articolul următor

INS: Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share