Antreprenori București Cluj Ultimele stiri

Banca Transilvania va susține cinci liceeni antreprenori

Banca Transilvania (BT) Cluj-Napoca va oferi cinci burse Spark Week pentru a susține activ educarea noii generații și prin proiecte extrașcolare.

Între 6 și 11 ianuarie, la în București, va avea loc evenimentul Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival. Experiența de șase zile aduce la un loc 30 de liceeni care vor testa ce înseamnă antreprenoriatul, dacă li se potrivește ca opțiune de carieră și care vor dobândi abilități utile în acest domeniu.

Pe parcursul taberei, ei vor discuta cu antreprenori, vor vizita business-uri, vor participa la workshop-uri de marketing, idea generation, dezvoltare de business și își vor testa și vinde serviciile sau produsele către clienți. Tinerii vor discuta cu fondatorii și managerii unor organizații precum Google & YouBube, 5 to Go, Comics Club, Universum Events, Jerry’s Pizza, Seedstars, Human Invest, Trend Consult, CEO Clubs.

Evenimentul se adresează liceenilor din toată țara, care sunt în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Prima ediție Spark Week a avut loc în acest an și a reunit 36 de liceeni care au interacționat cu 20 de antreprenori și experți.

Spark Week este organizat de The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, unde studenții învață încă din prima zi de școală cum să își construiască și să-și dezvolte o afacere.

„Întâlnirile cu antreprenorii, lucrul în echipă, colegii, coordonatorii, atmosfera extraordinară și tot ceea ce am trăit în acele zile m-au ajutat să-mi descopăr calități, să gândesc eficient și rapid, și să scap de teama de a vorbi în public”, spune Ramona Dumitru, una dintre bursierele de la prima ediție.

La EA studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Acesta devine principalul obiect de studiu și funcționează sub forma unui instrument  educațional. La finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 de credite ECTS, studenții primesc o diplomă și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea antreprenoriat.

Cursurile îmbină multă practică cu teorie actuală, iar profesorii se numesc experți, pentru că ei sunt profesioniști români dar și internaționali, din domenii precum: drept, vânzări, legislație europeană, marketing, contabilitate, drept, chiar și dezvoltare personală și limba engleză.

Curricula are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen. Team Academy face parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. Există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

Printre experții care predau la EA se numără Anca Dragu (macroeconomie), Joy Chan (Finanțe), Radu Atanasiu (Critical Thinking), Magda Ropotan (Design Thinking), Sergiu Neguț (business mentor), Ana Silivaș (dezvoltare personală), Cosmin Alexandru (Decan și team-coach), Ilinca Păun (CEO și team coach), Andrei Niculescu (mentor), Ian Peatey (primul team coach al facultății), Mihai Bonca (marketing).

Related posts

Oradea își păstrează ratingul Fitch de oraș recomandat investițiilor

redactia

Shortlist announced for the inaugural Hungarian & Balkan Real Estate Awards 

Ionut Oprea

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Leave a Comment