Antreprenori București Cluj Ultimele stiri

Banca Transilvania va susține cinci liceeni antreprenori

Banca Transilvania (BT) Cluj-Napoca va oferi cinci burse Spark Week pentru a susține activ educarea noii generații și prin proiecte extrașcolare.

Între 6 și 11 ianuarie, la în București, va avea loc evenimentul Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival. Experiența de șase zile aduce la un loc 30 de liceeni care vor testa ce înseamnă antreprenoriatul, dacă li se potrivește ca opțiune de carieră și care vor dobândi abilități utile în acest domeniu.

Pe parcursul taberei, ei vor discuta cu antreprenori, vor vizita business-uri, vor participa la workshop-uri de marketing, idea generation, dezvoltare de business și își vor testa și vinde serviciile sau produsele către clienți. Tinerii vor discuta cu fondatorii și managerii unor organizații precum Google & YouBube, 5 to Go, Comics Club, Universum Events, Jerry’s Pizza, Seedstars, Human Invest, Trend Consult, CEO Clubs.

Evenimentul se adresează liceenilor din toată țara, care sunt în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Prima ediție Spark Week a avut loc în acest an și a reunit 36 de liceeni care au interacționat cu 20 de antreprenori și experți.

Spark Week este organizat de The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, unde studenții învață încă din prima zi de școală cum să își construiască și să-și dezvolte o afacere.

„Întâlnirile cu antreprenorii, lucrul în echipă, colegii, coordonatorii, atmosfera extraordinară și tot ceea ce am trăit în acele zile m-au ajutat să-mi descopăr calități, să gândesc eficient și rapid, și să scap de teama de a vorbi în public”, spune Ramona Dumitru, una dintre bursierele de la prima ediție.

La EA studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Acesta devine principalul obiect de studiu și funcționează sub forma unui instrument  educațional. La finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 de credite ECTS, studenții primesc o diplomă și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea antreprenoriat.

Cursurile îmbină multă practică cu teorie actuală, iar profesorii se numesc experți, pentru că ei sunt profesioniști români dar și internaționali, din domenii precum: drept, vânzări, legislație europeană, marketing, contabilitate, drept, chiar și dezvoltare personală și limba engleză.

Curricula are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen. Team Academy face parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. Există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

Printre experții care predau la EA se numără Anca Dragu (macroeconomie), Joy Chan (Finanțe), Radu Atanasiu (Critical Thinking), Magda Ropotan (Design Thinking), Sergiu Neguț (business mentor), Ana Silivaș (dezvoltare personală), Cosmin Alexandru (Decan și team-coach), Ilinca Păun (CEO și team coach), Andrei Niculescu (mentor), Ian Peatey (primul team coach al facultății), Mihai Bonca (marketing).

Related posts

Aeroporturile Ardealului își revin după coronavirus

Nora Dumitrescu

Google deschide hub digital pentru studenți, la Universitatea Tehnică din Cluj

Stefana Muresan

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt: Relațiile româno-germane sunt unice

redactia

Final call for nominations at the 15th annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum

Papuc Irina

România cumpără 20 de noi trenuri electrice, investiție de 120 milioane euro din fonduri europene

redactia

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Depaco deschide la Cluj-Napoca cel de-al doilea centru regional de vânzare marca Wetterbest

Stefana Muresan

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

redactia

Fabrică cu 200 de salariaţi din Bihor, furnizor pentru Marks & Spencer

Stefana Muresan

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Cluj-Napoca: Marty, restaurantul-seră din Piața Muzeului

Stefana Muresan

Pineberry, cămășile „no one without”

Papuc Irina

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Următorii 25 de ani ar trebui să însemne mai multă cercetare şi inovare

redactia

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

World of Hand Tools se alătură comunității P3 Bucharest A1. Tranzacția a fost intermediată de JLL România

Ion Surdu

IMAGINI EXCLUSIVE: Proiect grandios la un vechi castel din Mureș

Ligia Voro

World premiere: Globalworth inaugurates the biggest kinetic floor in an office building worldwide

Ionut Oprea

Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța este un bistrițean de numai 23 de ani

redactia

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Chinezii, contactați să trimită materiale sanitare în Bistrița

Nora Dumitrescu

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Papuc Irina

Silviu Costea, președinte Camera de Comerț și Industrie Brașov: “Nicio mașină nu merge fără cel puțin o piesă produsă la Brașov”

redactia

Leave a Comment