Antreprenori București Cluj Ultimele stiri

Banca Transilvania va susține cinci liceeni antreprenori

Banca Transilvania (BT) Cluj-Napoca va oferi cinci burse Spark Week pentru a susține activ educarea noii generații și prin proiecte extrașcolare.

Între 6 și 11 ianuarie, la în București, va avea loc evenimentul Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival. Experiența de șase zile aduce la un loc 30 de liceeni care vor testa ce înseamnă antreprenoriatul, dacă li se potrivește ca opțiune de carieră și care vor dobândi abilități utile în acest domeniu.

Pe parcursul taberei, ei vor discuta cu antreprenori, vor vizita business-uri, vor participa la workshop-uri de marketing, idea generation, dezvoltare de business și își vor testa și vinde serviciile sau produsele către clienți. Tinerii vor discuta cu fondatorii și managerii unor organizații precum Google & YouBube, 5 to Go, Comics Club, Universum Events, Jerry’s Pizza, Seedstars, Human Invest, Trend Consult, CEO Clubs.

Evenimentul se adresează liceenilor din toată țara, care sunt în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Prima ediție Spark Week a avut loc în acest an și a reunit 36 de liceeni care au interacționat cu 20 de antreprenori și experți.

Spark Week este organizat de The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, unde studenții învață încă din prima zi de școală cum să își construiască și să-și dezvolte o afacere.

„Întâlnirile cu antreprenorii, lucrul în echipă, colegii, coordonatorii, atmosfera extraordinară și tot ceea ce am trăit în acele zile m-au ajutat să-mi descopăr calități, să gândesc eficient și rapid, și să scap de teama de a vorbi în public”, spune Ramona Dumitru, una dintre bursierele de la prima ediție.

La EA studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Acesta devine principalul obiect de studiu și funcționează sub forma unui instrument  educațional. La finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 de credite ECTS, studenții primesc o diplomă și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea antreprenoriat.

Cursurile îmbină multă practică cu teorie actuală, iar profesorii se numesc experți, pentru că ei sunt profesioniști români dar și internaționali, din domenii precum: drept, vânzări, legislație europeană, marketing, contabilitate, drept, chiar și dezvoltare personală și limba engleză.

Curricula are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen. Team Academy face parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. Există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

Printre experții care predau la EA se numără Anca Dragu (macroeconomie), Joy Chan (Finanțe), Radu Atanasiu (Critical Thinking), Magda Ropotan (Design Thinking), Sergiu Neguț (business mentor), Ana Silivaș (dezvoltare personală), Cosmin Alexandru (Decan și team-coach), Ilinca Păun (CEO și team coach), Andrei Niculescu (mentor), Ian Peatey (primul team coach al facultății), Mihai Bonca (marketing).

Related posts

Compania românească Adeplast, cumpărată de grupul elvețian Sika AG

Papuc Irina

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Nora Dumitrescu

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Pod peste Tisa, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei, investitie de peste 1.4 mil. lei din fonduri comunitare

Stefana Muresan

Cluj: SDC Imobiliare, investiţie de 46 de milioane de lei în 276 de apartamente

Stefana Muresan

BRAT are o nouă conducere

Stefana Muresan

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Papuc Irina

Investițiile continuă: CBRE gestionează proiecte de construire și amenajări interioare de peste 80 milioane de euro

Papuc Irina

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Lufthansa conectează Sibiul cu restul lumii de 10 ani

Stefana Muresan

Licitație de 3.8 milioane euro, fonduri europene, pentru cel mai mare parc din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Complexul Energetic Hunedoara își va reduce pierderile cu 80%

Stefana Muresan

Un universitar clujean vrea să îi facă antreprenori pe tinerii din Sălaj

Nora Dumitrescu

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Colin Lovering joins Avison Young in Bucharest

Ionut Oprea

Grupul Sogefi, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto, investiție de 50 mil. euro în Parcul Industrial Oradea

redactia

Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

Ionut Oprea

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Papuc Irina

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

Guvernul a alocat 2 miliarde lei pentru Programului ”Prima casa” 2018

Stefana Muresan

Dotări de 2,5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu

Traian Dan

Leave a Comment