Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

The logo of Romanian integrated oil company OMV Petrom is pictured outside its headquarters in Bucharest, Romania, March 28, 2019. Picture taken March 28, 2019. Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ROMANIA OUT.

OMV Petrom a semnat un contract pentru achiziţia unei participaţii în licenţa de explorare Han Asparuh din Bulgaria, compania extinzându-şi astfel prezenţa Upstream în regiunea Mării Negre, transmite Agerpres.

„OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, vizează preluarea participaţiei deţinute de OMV Offshore Bulgaria GmbH în perimetrul de explorare Han Asparuh din Bulgaria, prin achiziţia părţilor sociale de la OMV Exploration & Production GmbH. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea anumitor condiţii suspensive şi se estimează că aceasta va avea loc până la mijlocul lui 2020″, se menţionează într-un comunicat de presă.

Sursa citată scrie că OMV Offshore Bulgaria GmbH deţine în prezent o participaţie de 30% în perimetrul de explorare marină de mare adâncime Han Asparuh, aflat în vestul Mării Negre, în cadrul unui joint venture condus de Total, în calitate de operator.

Prima sondă de explorare, Polshkov-1, a fost forată de acest joint venture în 2016. A urmat forajul altor două sonde de explorare în 2017 (Rubin 1) şi 2018 (Melnik 1). Se vor efectua studii geologice şi geofizice cu scopul de a identifica noi ţinte pentru forajul de explorare.

„Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a ne extinde prezenţa regională şi este una naturală, dacă avem în vedere portofoliul nostru din Marea Neagră. Avem un istoric de peste 40 de ani în apele de mică adâncime din Marea Neagră şi, începând din 2008, explorăm, alături de ExxonMobil, şi potenţialul din apele de mare adâncime”, a explicat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Upstream.

OMV Petrom este deja prezent în Bulgaria, prin activităţile de distribuţie carburanţi sub brandul OMV.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost demarată încă din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producţie pe mare a început în anul 1987. În prezent, OMV Petrom are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (blocul Istria) şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep), amintește Agerpres.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Articolul următor
european soybean board

Gradul de absorbție a fondurilor europene în Agricultură în ultimii 6 ani a ajuns la 55%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share