Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, cu sprijinul Primăriei Oradea prin Direcția Mangement Proiecte cu Finanțare Internațională, a semnat, săptămâna trecută, cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea și a Spitalului Județean Central Bekes”.

Prin acest proiect urmează să se achiziționeze aparatură medicală performantă pentru 5 secții ale Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” precum și sistem de telemedicină, după cum urmează:

  • RMN și ecografe pentru Centrul de imagistică (parter corp A);

  • C-arm, monitoare de înaltă performanță, aparate ventilație mecanică de înaltă performanță pentru ATI (etaj 4, corp B);

  • Aparat digital radiografie – scopie pentru Radiologie, (etaj 2, corp B);

  • Sistem de transport vacuum pentru probe de laborator și medicamente pentru laboratorul cu punct de lucru în fiecare secție a Spitalului (Etaj, 3 CORP B);

  • Turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopică Laparoscopică pentru Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrie (Etaj 4, CORP B);

  • Sistem de Telemedicină cu sistem video pentru sălile de curs pentru Compartimentul de IT al Spitalului (parter, corp A) cu terminalele în camerele de gardă ale spitalului, prin care medicii de la cele două spitale partenere în acest proiect vor putea fi în conexiune permanentă, audio și video, în timp real.

De menționat că Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu este lider de proiect, iar Spitalul Județean Central Bekes este partener în acest proiect.

Bugetul total eligibil al Spitalului Municipal este de 2.454.338,00 euro, iar sursele de finanțare sunt reprezentate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) -2.086.187,30 euro, bugetul de stat al României – 319.039,40 euro și contribuția proprie a Spitalul Municipal – 49.111,30 euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, începând din 01.11.2019 până la 31.12.2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Babeș-Bolyai, premiată pentru un proiect Smart City

Articolul următor

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Citește si:
Total
0
Share