Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicațiile tinerilor din Transilvania care ar putea schimba lumea

Echipa Reboot, de la Liceul Teoretic Avram Iancu, a primit distincția pentru inovație la Gala „10 pentru Cluj”. De asemenea, realizările echipei Bond Coders au atras atenția Primăriei Oradea.

Un nor alb care își schimbă culoarea în funcție de parametrii aerului din încăperea în care se află telefonul atașat este ideea dezvoltată în cadrul Academiei Descoperă-ți pasiunea în IT (DPIT), premiată în acest an. Echipa Reboot a primit distincția pentru Inovație. Premiul este oferit de europarlamentarul Daniel Buda și constă într-o excursie în Bruxelles și o vizită la Parlamentul European.

„Ne bucurăm de această recunoaștere a competențelor în IT, a ideilor inovative și efortului elevilor pregătiți în programul nostru, fiind astfel deopotrivă răsplătite atât munca lor cât și dedicarea a peste 100 de colegi – colaboratori din mediul IT, școlar și academic”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, președintele DPIT, organizatorul programului.

Elevii au obținut acest premiu pe baza rezultatelor și muncii lor din cadrul programului Academia DPIT. Echipa Reboot i-a avut ca mentori pe Florin Coțofan și pe Grigore Adrian, de la compania Bosch România, în perioada de practică și au realizat aplicația Clair cu care au obținut locul I la evaluarea din finalul programului.

Pe de altă parte, realizările echipei Bond Coders, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea, formată din alți cursanți ai DPIT, au atras atenția primăriei acestui municipiu. Viceprimarul Mircea Mălan și directorul Direcției Economice, Eduard Florea, au purtat o discuție cu elevii și cu mentorul lor, Daniel Bran, de la Fortech, pentru a identifica modalitățile prin care soluția poate fi implementată.

Aplicația prototip a acestora, Citizen Assistant, dezvoltată în cadrul DPIT, și ocupantă a locului III la concursul din finalul programului, folosește cele mai noi tehnologii de inteligență artificială și este o alternativă la sistemul actual, transformând administrația publică într-un loc mai eficient.

În 2019, DPIT a adus laolaltă 100 de specialiști (de la cei 35 parteneri care susțin programul) care au lucrat direct cu cei 170 de elevi participanți în program (mentori, traineri, comisie de jurizare)

DPIT este un program de educație practică prin care liceenii sunt ajutați să descopere lumea tehnologiei, a inovației și antreprenoriatului prin corelarea practicii cu dobândirea cunoștințelor tehnice și socio-umane. În cinci ediții, 700 de liceeni din Cluj, Bihor, Sibiu, Mureș, Brașov, Maramureș au absolvit programul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Articolul următor

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share