Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) va marca luna viitoare un deceniu de existență la Cluj.

Activitatea DWNT a început în 2009, atunci când omul de afaceri Ludger Thol, mutat în Cluj, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare investitorilor străini veniți din Germania, Austria și Elveția în căutarea unor soluții de business pe plan local.

Ei primeau prin sesiuni de consultanță, mediere și discuții cu specialiști români și antreprenori străini stabiliți de mai mult timp aici sprijinul de care aveau nevoie. Întâlnirile au dat naștere asociației DWNT. Invesțiile în zona Transilvaniei au adus zeci de mii de joburi, forță de muncă și venituri la bugetele local și național.

”DWNT apreciază respectul, acceptarea și implicarea comunității clujene, ce stă sub semnul colaborării interculturale, a calității relațiilor consolidate între entitățile vieții publice și a celei private. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administrația și mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivați să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”, a declarat Ludger Thol, președintele DWNT.

În ultima decadă, DWNT a devenit inițiator important de activități pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunității clujene sunt Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară în urma căreia fondurile strânse merg către cauze sociale și Neujahrsempfang – Recepția de Anul Nou, un prilej de întâlnire între reprezentanții economiei, politicii, culturii și educației din regiune.

DWNT  reprezintă un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveţia şi România unde oamenii de afaceri vorbitori de limba germană sau implicați în firme cu capital nemțesc au ocazia de a interacţiona atât la nivel economic și social. Asociația numără 140 de companii și persoane fizice autorizate care se bucură de susținere la nivel de business, diplomatic, dar și instituțional.

În cei 10 ani de existență, impactul asupra comunității clujene s-a manifestat prin programe educative și de formare profesională ancorate în realitatea pieței forței de muncă, dar și prin evenimente destinate comunității locale.

DWNT este partener al instituțiilor de învățământ, o platformă de mediere între membrii asociației și instituțiile administrației locale, o platformă de cooperare cu toate cluburile de afaceri de alte naționalități, cu misiunile diplomatice și consulatele, precum și un mediator al culturii și educației germane în regiune.

Concert Young Famous Orchestra

Aniversarea va fi marcată, în 16 ianuarie, printr-un concert de muzică simfonică Young Famous Orchestra și Vladimir Agach – “Wanderlust Symphonie” – reinventat în spirit german la Cluj. Biletele au fost puse în vânzare online pe eventbook.ro, iar offline, la cinematograful Florin Piersic și în rețeaua Humanitas.  Programul cuprinde compozitori precum Strauss, Mozart, Brahms sau Enescu. Scopul este de aduce și pe scenă colaborarea germano-română existentă în domeniul business-ului și de a o transpune, prin artă, în fața publicului meloman. Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiția recepției private de Anul Nou ce găzduiește membrii clubului în fiecare lună ianuarie. În 2020, această recepție marchează 10 ani de lobby și colaborare multiculturală, cu realizări și progrese în domenii variate (producție, IT, consultanță, bănci, transporturi, sănătate, construcții), sărbătorind profesionalismul și respectul în afaceri.

 

 

 

 

 

Related posts

Clujenii de la Societatea de Construcţii Napoca și bihorenii de la Trameco, în cursa pentru Centurile Capitalei

Stefana Muresan

Sorin Scarlat, noul director general al CNAIR

Ligia Voro

Negrescu: ”România va găzdui Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor, în perioada exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”

Stefana Muresan

CEE Investment Awards & CEO Networking Forum – LIVE & ONLINE – October 28-29

Ionut Oprea

Primăria Sibiu scutește agenții economici locali de la plata taxei speciale pentru salubrizare

Ion Surdu

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Clădirea fostei maternități din Diosig, reabilitată prin fonduri europene

Traian Dan

Secretul creșterii vânzărilor în eCommerce

Nicolae Pop

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

FOTO: Investiția ROMGAZ la Iernut – “Dintr-un televizor cu lămpi, într-o plasmă super meseriașă”

redactia

Studiu de fundamentare pentru realizarea în parteneriat public-privat a hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, investiție de un miliard de euro

Stefana Muresan

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

Piața investițiilor imobiliare: Dintr-o piață de 1 miliard de euro, investitorii români și-au luat partea leului

redactia

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

Corina Cretu: Simplificarea regulilor referitoare la obtinerea de fonduri europene, o prioritate

Stefana Muresan

Parc acvatic pe o suprafață de 12 hectare, la Cluj. Investiție de peste 40 mil. euro

Stefana Muresan

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

Papuc Irina

Teren de 4 ha, scos la vânzare pentru investitori de Primăria Mediaș

redactia

Un buget de peste 1,8 miliarde de lei pe anul 2020 pentru municipiul Oradea

Traian Dan

Karl Heinz Dietrich construiește o platformă logistică la Blaj

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județul Buzău

redactia

„Mica Germanie“, comuna din județul Satu Mare, magnet pentru fonduri europene

redactia

20.000 de lucrători non-UE pot intra pe piața muncii din România, în 2019

redactia

Leave a Comment