Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) va marca luna viitoare un deceniu de existență la Cluj.

Activitatea DWNT a început în 2009, atunci când omul de afaceri Ludger Thol, mutat în Cluj, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare investitorilor străini veniți din Germania, Austria și Elveția în căutarea unor soluții de business pe plan local.

Ei primeau prin sesiuni de consultanță, mediere și discuții cu specialiști români și antreprenori străini stabiliți de mai mult timp aici sprijinul de care aveau nevoie. Întâlnirile au dat naștere asociației DWNT. Invesțiile în zona Transilvaniei au adus zeci de mii de joburi, forță de muncă și venituri la bugetele local și național.

”DWNT apreciază respectul, acceptarea și implicarea comunității clujene, ce stă sub semnul colaborării interculturale, a calității relațiilor consolidate între entitățile vieții publice și a celei private. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administrația și mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivați să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”, a declarat Ludger Thol, președintele DWNT.

În ultima decadă, DWNT a devenit inițiator important de activități pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunității clujene sunt Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară în urma căreia fondurile strânse merg către cauze sociale și Neujahrsempfang – Recepția de Anul Nou, un prilej de întâlnire între reprezentanții economiei, politicii, culturii și educației din regiune.

DWNT  reprezintă un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveţia şi România unde oamenii de afaceri vorbitori de limba germană sau implicați în firme cu capital nemțesc au ocazia de a interacţiona atât la nivel economic și social. Asociația numără 140 de companii și persoane fizice autorizate care se bucură de susținere la nivel de business, diplomatic, dar și instituțional.

În cei 10 ani de existență, impactul asupra comunității clujene s-a manifestat prin programe educative și de formare profesională ancorate în realitatea pieței forței de muncă, dar și prin evenimente destinate comunității locale.

DWNT este partener al instituțiilor de învățământ, o platformă de mediere între membrii asociației și instituțiile administrației locale, o platformă de cooperare cu toate cluburile de afaceri de alte naționalități, cu misiunile diplomatice și consulatele, precum și un mediator al culturii și educației germane în regiune.

Concert Young Famous Orchestra

Aniversarea va fi marcată, în 16 ianuarie, printr-un concert de muzică simfonică Young Famous Orchestra și Vladimir Agach – “Wanderlust Symphonie” – reinventat în spirit german la Cluj. Biletele au fost puse în vânzare online pe eventbook.ro, iar offline, la cinematograful Florin Piersic și în rețeaua Humanitas.  Programul cuprinde compozitori precum Strauss, Mozart, Brahms sau Enescu. Scopul este de aduce și pe scenă colaborarea germano-română existentă în domeniul business-ului și de a o transpune, prin artă, în fața publicului meloman. Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiția recepției private de Anul Nou ce găzduiește membrii clubului în fiecare lună ianuarie. În 2020, această recepție marchează 10 ani de lobby și colaborare multiculturală, cu realizări și progrese în domenii variate (producție, IT, consultanță, bănci, transporturi, sănătate, construcții), sărbătorind profesionalismul și respectul în afaceri.

 

 

 

 

 

Related posts

Va începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Tîrgu Mureş – Târgu Neamţ

redactia

Oradea își reabilitează rețeaua termică cu fonduri europene

Traian Dan

O companie din Cluj face ambulanțe împotriva coronavirusului

Nora Dumitrescu

Drumul Nordului, în ritm de criză. “Mobilizarea nu este mulțumitoare”

Nora Dumitrescu

Dunwell: Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe terenuri din România. Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Finanțări de 30.000 de lei pentru Colegiul Național Avram Iancu din Ștei

Traian Dan

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

RIFF editia 2016

Transilvania Business

Autostrada Sebeș-Turda, între datele de pe hârtie și realitatea de pe teren la începutul anului

Papuc Irina

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Stefana Muresan

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

Cel mai modern Centru de Training CNC din țară

Stefana Muresan

Wizz Air introduce două rute noi în Praga și Sevilla

Papuc Irina

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

Papuc Irina

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Stefana Muresan

Investiție de 15 milioane de euro în infrastructura verde din Craiova, finanțată de BERD

redactia

Familia Cionca şi CIT Resources – 10 milioane de acţiuni la Cemacon Cluj

Stefana Muresan

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

ARL Cluj a finalizat varianta de ocolire a municipiului Carei. Investiție totală de peste 70 mil. lei

redactia

Cel mai mare jobshop privat din Cluj se digitalizează

Nora Dumitrescu

Leave a Comment