Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea două centre de colectare selectivă a deșeurilor

 

Vineri, 20 decembrie vor fi recepționate lucrările la cel de-al doilea Centru de colectare selectivă a deșeurilor din Oradea. Acesta este situat pe strada Uzinelor, iar pe data de 30 decembrie acesta va fi deschis orădenilor.

Primul centru de colectare selectivă a fost construit de operatorul de salubritate RER pe strada Thurzo Sandor și a fost dat în funcțiune în noiembrie 2017.

Cele două centre sunt realizate de către RER din cei 850.000 de euro pe care firma de salubritate și i-a asumat ca investiții, atunci când Primăria Oradea a prelungit contractul de salubritate pe următorii 4 ani.

Efecte asupra mediului

Principalul scop al acestor centre este de a colecta cât mai selectiv deșeurile aruncate de populație, dar şi de îmbunătățire a efectelor asupra mediului.

Persoanele fizice care au domiciliul în Oradea pot depune aici gratuit mai multe tipuri de deșeuri: deșeuri cu conținut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile, ambalaje metalice, obiecte de uz caznic, sticlă, deșeuri electrice, electrocasnice și electronice, materiale plastice, hârtie și carton, lemn și mobilier, deșeuri vegetale, dar și deșeuri provenind din construcții sau amenajări.

Depunerea deșeurilor se face gratuit, cu mențiunea că accesul în incinta centrului se poate face cu autovehicule cu masa maxima utilă de până la 1,5 tone. Cetățenii care depun deșeuri trebuie doar să prezinte actul de identitate și ultima factură către operatorul de salubritate RER.

Centrul de colectare selectivă de pe strada Uzinelor este dotat cu 15 containere, repartizate astfel: 2 containere pentru molozul din construcții, 1 container pentru mobilier, 1 container pentru deșeuri biodegradabile, 2 containere pentru sticlă, 1 container pentru plastic, 1 container penru textile, 1 container pentru anvelope uzate, 1 container pentru produse reutilizabile, 1 container pentru deșeuri electrice și electronice, 1 container pentru obiecte de uz caznic, 1 container pentru metal, 1 container pentru hârtie și carton, un container pentru deșeuri periculoase (recipiete cu vopsele, insecticide, medicamente expirate, baterii/acumulatori, tuburi de neon, ulei vegetal utilizat).

Centrul este dotat și cu un container-birou, pentru operatorul din partea RER care va înregistra fiecare intrare.

Programul centrului va fi în perioada 1 noiembrie – 28 februarie de luni până sâmbătă între orele 9:00 – 17:00 și între 1 martie – 31 octombrie de luni până sâmbătă între orele 8:00 – 20:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Articolul următor

Peste 800 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili, au fost aduşi în Regiunea Vest de Programul Operaţional Regional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share