Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Toate platformele unde băimărenii depun deșeurile menajere vor fi subterane de anul viitor, iar numărul lor va crește de la 150 la 200. Municipalitatea va trece la colectarea taxei de deșeuri în locul societății private Drusal.  

Taxa va intra de anul viitor direct la bugetul local, au precizat reprezentanții Primăriei Baia Mare. Instituția a prezentat utilajele pe care Drusal le va folosi pentru salubrizarea menajeră pe raza municipiului. Noua logică de operare pentru salubrizarea menajeră face parte dintr-un proiect mai amplu, fiind o componentă a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Maramureș.

Municipiul a solicitat utilajele prin caietul de sarcini al licitației, prin documentația de atribuire, de la mașinile de ridicat a deșeurilor menajere până la punctele de colectare îngropate sau alte tipuri de facilități.

Primăria Baia Mare își va asuma ca în 2020 să aibă toate punctele de îngropare, respectiv peste 200 de puncte de colectare. Pentru deșeurile voluminoase se vor amenaja puncte de colectare cu suprafețe suficient de mari, împrejmuite, monitorizate video, dotate cu containere de mare tonaj, cu capace manipulate de câte un angajat ce va avea în responsabilitate câte o astfel de platformă.

Vor fi câte două centre de colectare în fiecare cartier. Contractele persoanelor fizice cu Drusal vor fi desființate, iar acestea vor plăti o taxă către municipiul. Propunerea primăriei către consiliul local este de a scădea taxa lunară de la 13 la 7 lei/ persoană.

Societățile comerciale, persoanele juridice vor avea în continuare contracte directe cu Drusal, fiind vorba de cantități mai importante de deșeuri, respectiv de operațiuni diferite față de persoanele fizice.

Acționarii Drusal Baia Mare, societate specializată în colectarea deșeurilor nepericuloase, sunt Menerom Satu Mare (40%), Vasile Pușcaș (33,5%) și Florisal Satu Mare (24,5%). Firma a înregistrat anul trecut afaceri de 25 de milioane de lei și un profit de 0,8 milioane, având 258 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou tren produs în România, în probe pe ruta București-Predeal

Articolul următor

Oradea va avea două centre de colectare selectivă a deșeurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share