Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Distribuția gazului în Maramureș, supervizată de o asociație de dezvoltare

18 unități administrativ teritoriale din județ au semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz (ADIDG) Maramureș.

Scopul constituirii asociației, ca persoană juridică de drept privat cu statut de utilitate publică îl reprezintă înființarea sistemului de distribuție de gaze naturale și dezvoltarea rețelei de transport gaze în aceste UAT.

Asocierea a fost posibilă deoarece Consiliul Județean (CJ) Maramureș a aprobat, participarea județului la constituirea ADIDG. Modalitatea de gestiune a serviciului se va realiza în baza unui contract de concesiune, atribuit în condițiile legii energiei electrice și a gazelor naturale.

Asociația este constituită pe o durată nedeterminată, sursele de venit fiind formate din contribuția asociaților, dobânzi rezultate din plasarea sumelor disponibile, donații, sponsorizări sau legate.

Obiectivele sale vizează contractarea de servicii pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate privind inițierea procesului de atribuire a concesiunii, asumarea unui rol de interfață pentru discuții cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării serviciilor asociației, identificarea și propunerea de acțiuni privind creșterea oportunităților de finanțare a investițiilor aferente.

Membrii săi sunt localitățile Săliștea de Sus, Tăuții Măgherăuș, Ariniș, Ardusat, Băița de Sub Codru, Boiu Mare, Bogdan Vodă, Cicârlău, Copalnic-Mănăștur, Desești, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Leordina, Oncești, Remeți, Remetea Chioarului, Sarasău, Suciu de Sus. Conform statutului, obiectivele asociației vor fi realizate de către un consiliu director mandatat de asociați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul clujean se modernizează cu 20 de milioane de euro

Articolul următor

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share