Arad Bihor Cluj Comunitate Fonduri Europene Infrastructura Investitii Proiecte Timiș Ultimele stiri

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

La mai bine de un an de când cei patru primari din vestul României au pus bazele Alianței Vestului (AVE), alinaţa nu a intrat încă în legalitate. Primii care au făcut acest demers sunt consilierii locali din Timișoara, care au votat recent statutul și actul constitutiv, refăcute după Codul Administrativ, potrivit tion.ro. Au fost stabilite și primele obiective.

Alianța Vestului a fost anunțată în septembrie 2018, la Timișoara, sub numele de Patrulaterala Vestului. Structura cuprinde orașele Arad, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara și le permite, de fapt, edililor din cele patru localități să facă schimb de experiență, dar și să inițieze împreună „proiecte mari, care ies din matca celor patru orașe și au impact regional și răsfrângere națională și europeană”. Actul oficial de înființare al acestei structuri, denumită, în cele din urmă, Alianța Vestului a fost semnat pe 8 decembrie, la Primăria Timișoara, de Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă și Nicolae Robu.

Obiective

AVE se numește oficial Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Alianța Vestului și are sediul în Timișoara, pe str. Vasile Alecsandri. Printre cele mai importante obiective ale AVE sunt: accelerarea implementării proiectului Autostrada Transilvania, susținerea și urgentarea implementării proiectului Autostrada ViaCarpathia, susținerea și urgentarea proiectului Autostrada Timișoara-Belgrad, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză între toate cele patru orașe, dezvoltarea unei rețele de transport public intraregional și interregional și creșterea mobilității ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren/ tramvai/ troleibuz/ autobuz electric/ metrou.

Sursa: tion.ro

Related posts

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Stefana Muresan

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Marty, restaurantul-seră din Piața Muzeului

Stefana Muresan

Leave a Comment