Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Banca Transilvania și-a mai trimis o companie la bursă

Obligațiunile BT Leasing (BTL) au debutat pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), aceasta fiind a doua companie a grupului financiar de la Cluj care foloseşte mecanismele de finanțare ale pieței de capital.

Prin listarea obligațiunilor la BVB, BTL se aliniază strategiei grupului BT de a fi principalul susținător al mediului de afaceri de afaceri şi al pieței de capital din România. La debutul oficial la BVB, grupul clujean a fost reprezentat de Omer Tetik, director general al BT; Ionuț Morar, director general al BTL, şi de Daniela Secară, director general al BT Capital Partners (BTCP).

Prima emisiune de obligațiuni a BTL a fost încheiată în această lună, printr-un plasament privat şi s-a adresat investitorilor instituționali. Suma atrasă este de 40 de milioane de euro. Obligațiunile au fost emise în euro, în două tranşe cu maturități diferite, respectiv cu o maturitate de șase și de cinci ani.

Emisiunea a marcat o premieră pe piața de capital din România: prima emisiune în euro, cu dobândă variabilă şi două tranşe cu maturități diferite. Intermediar este BTCP, divizia de investment banking & capital markets a grupului BT.

“Această emisiune de obligațiuni înseamnă mai ales finanțarea de contracte noi de leasing. Dorim să susținem companiile româneşti, în special IMM-urile, să fie tot mai competitive în domeniul lor de activitate”, a spus Ionuț Morar, director general al BTL.

”Ne bucurăm că am reuşit să fim alături de colegii noştri de la BT Leasing pentru realizarea acestei emisiuni şi deschiderea unei noi etape în povestea BT Leasing, prin accesarea unei metode alternative de finanțare, respectiv prin intermediul pieței de capital”, a menționat Daniela Secară.

”BT este povestea de succes scrisă pe piața de capital din România și o prezentăm cu mândrie tuturor companiilor serioase și cu o strategie bine definită de dezvoltare care doresc să facă pasul spre BVB. Faptul că acum BTL a decis să acceseze piața de capital pentru atragerea de finanțare mai adaugă un capitol demn de relatat în povestea grupului BT, un fanion al BVB, totodată, unul dintre partenerii noștri în dezvoltarea pieței de capital”, a declarat Adrian Tanase, director general al BVB.

Fondată în iunie 1995, cu opt acționari, având 100% capital românesc, BTL se numea inițial LT Leasing Transilvania. În 2002, BT a devenit acționar unic şi tot de atunci compania a devenit BTL. Aceasta a finanțat 15.000 de clienți si a încheiat 30.000 de contracte. Principalii concurenți ai BT în România pe segmentul bancar sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ocolitoarea Zalăului va costa 40 de milioane de euro

Articolul următor

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Citește si:
Total
0
Share