Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Biblioteca Universitară din Cluj, modernizată cu 10 milioane de lei

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 4 milioane de lei a fondurilor necesare pentru construirea unui corp nou al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Lucian Blaga, din Cluj-Napoca.

Decizia a venit în urma unui amendament depus de senatorul clujean Mihai Goțiu la legea bugetului de stat pe anul 2020. ”Dincolo de necesitatea și oportunitatea acestei investiții pentru educație, situația a ajuns într-o fază critică. Din cauza subfinanțării din ultimii doi ani, lucrările începute au fost blocate într-o fază care poate genera probleme majore pentru întreaga zonă centrală a orașului.

Construcția trebuie să ajungă, de urgență, până la nivelul zero, pentru a putea consolida strada Clinicilor, unde se află rețelele de utilități care deservesc toate clinicile medicale din zonă, care ar putea fi grav afectate de eventuale tasări sau deplasări de teren”, a explicat Mihai Goțiu.

Suma necesară pentru această etapă a investiției este de 10 milioane de lei, din care, pentru 2020 erau prevăzuți, inițial, doar 2 milioane, insuficient pentru ca antreprenorul să continue lucrările.

În timpul discuțiilor și negocierilor cu ministrul educației, Gabriela Anisie, și cu ministrul finanțelor, Florin Câțu, s-a agreat suplimentarea cu 4 milioane de lei a sumei alocate inițial, urmând ca restul de 4 milioane să fie prinși la rectificarea bugetară în condițiile în care lucrările se află în grafic.

Pentru noul depozit de carte cu acces liber la raft al BCU a fost organizat un concurs internațional de arhitectură, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România.

Construcţia nouă a BCU, în valoare de trei milioane de euro, asigură spaţii pentru extinderea depozitelor de carte în varianta bibliotecilor deschise, soluţie utilizată aproape exclusiv la conformarea bibliotecilor contemporane.

Noua clădire este ridicată pe un teren de 1.200 de mp şi va include şi o sală de conferinţe şi ateliere de multiplicare, legătorie şi digitizare, dar şi un parking.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Articolul următor

Mega Image și-a deschis supermarket în Green Residence

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share