Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unde se cazează turiștii: 13,3 milioane de persoane au vizitat România în 2019, iar majoritatea preferă hotelurile

FOTO Booking.com

România atrage în fiecare an tot mai mulți turiști, dar oferta de cazare este încă insuficientă în raport cu cererea. O cercetare a EST Hospitality arată că  aproximativ 13,3 milioane de turişti au vizitat România în 2019 faţă de 12,8 milioane de turişti în anul 2018,. Aproape 70% dintre aceltia au ales cazarea în hoteluri. Totuși, România are mult de recuperat, având în vedere că 68% dintre hoteluri sunt vechi şi clasificate între una şi trei stele.

În anul 2019 s-a înregistrat o creştere a numărului de turisti (români si străini) faţă de anul 2018 de aproximativ 4%. Un număr de 9,3 milioane de turişti din cei 13,3 milioane (aproximativ 70%) au optat pentru cazare în hoteluri, arată analiza realizată de EST Hospitality.

„Raportat la numărul de locuitori, România are de recuperat un decalaj major faţă de alte ţări din regiune în ceea ce priveşte numărul de camere de hotel şi numărul de turişti. În anul 2019, din totalul de 227.315 spaţii de cazare (camere în hoteluri, pensiuni, apartamente în regim hotelier, hosteluri, etc) doar 107.711 reprezintă camere de hotel clasificate la 1-5 stele, adică aproximativ 47%”, arată datele analizei EST Hospitality.

Cu un număr similar de spaţii de cazare şi camere de hotel şi cu o populaţie cu aproape 50% mai mică decât cea a României, Republica Cehă a atras pe baza estimărilor companiei pentru anul 2019, un număr dublu de turişti.

„Dacă avem în vedere că din totalul spaţiilor de cazare la nivel naţional camerele de hotel reprezintă doar 47% putem trage concluzia că oferta de cazare este insuficient reprezentată faţă de cererea înregistrată. Sunt necesare mai multe facilităţi de finanţare (ex.: programe în care proiectele hoteliere să devină eligibile pentru finanţările din fonduri europene, finanţări din fonduri publice etc) pentru a putea atrage mai mulţi turişti şi a dezvolta mai mult destinaţiile turistice”, menționează autorii analizei.

În cifre absolute, cea mai mare creştere a numărului de turişti în anul 2019 s-a înregistrat în Regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), 3,14 milioane în 2019 faţă de 3,02 milioane în 2018. Pe locul 2 s-a situat Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) cu 1,33 milioane de turişti în 2019 faţă de 1,23 milioane turişti în anul anterior, urmată de Regiunea Sud – Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea) cu 1,88 milioane de turişti în anul 2019 fata de 1,79 milioane turişti în 2018.

Foto: Booking.com

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Articolul următor

Brașov: impozitele locale rămân în 2020 la nivelul anului trecut

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share