Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul turistic în 2019: mulți îl vizitează, puțini rămân peste noapte

Județul Cluj se află între primele cinci din România la numărul turiștilor din anul trecut, însă mult mai jos în topul înnoptărilor, relevă Institutul Național de Statistică.

În perioada ianuarie – noiembrie 2019 sosirile turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au înregistrat valori mai mari în municipiul Bucureşti (1,8 milioane), Constanţa (1,3 milioane), Braşov (1,2 milioane), Cluj (0,6 milioane), Mureş (0,5 milioane) şi Prahova (0,5 milioane).

Înnoptările turiştilor au înregistrat valori mai mari în Constanţa (5,1 milioane), Bucureşti (3,2 milioane), Braşov (2,5 milioane), Bihor (1,4 milioane), Vâlcea (1,4 milioane), Prahova (1,1 milioane), Cluj (1,1 milioane) şi Mureş (1 milion).

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania, Israel, Italia, SUA, Ungaria, Franţa  şi Marea Britanie.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră au fost de 11,8 milioane, în creştere cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile vizitatorilor străini în România (74,5%, respectiv 22,9% din numărul total).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 21,6 milioane, în creştere cu 9,5%. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 68,7%, respectiv 30,7% din totalul plecărilor.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada respectivă au însumat 12,4 milioane, în creştere cu 3,7%. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile cu funcţiuni de cazare au reprezentat 79,7%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 20,3%.

În sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,3% din străini), iar din aceştia 84,4% au fost din ţările Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate au însumat 28,1 milioane, în creştere cu 5,1%.

Durata medie a şederii în perioada  a fost de 2-3 zile la turiştii români şi de 2 zile la trăini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 34,8%, în creştere cu 1,7 puncte procentuale.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri (43,7%), bungalouri (31,8%), vile turistice (28,5%), spaţii de cazare pe nave (27,3%), hosteluri (25,8%), campinguri (23,5%) şi pensiuni turistice (22,6%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Azerii de la Socar vor construi prima benzinărie în municipiul Sibiu

Articolul următor

Anveloparea blocurilor, nereuşită parţială în zona de vest. Dacă vecinii se ceartă blocurile rămân neizolate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share