Antreprenori Investitii Sibiu Ultimele stiri

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Cu o investiție de 40.000 de euro fonduri europene, un tânăr din Sibiu și-a transformat hobby-ul în afacere. „Atelierul lui Mihai” a fost creat de Mihai Stanciu în urmă cu mai bine de un deceniu pentru a marca pasiunea pentru bijuterii din lut pictate.

Astăzi, Mihai Stanciu are 28 de ani, profesează ca inginer în domeniul automotive, dar în paralel realizează şi accesorii şi obiecte dintre cele mai diverse folosind lemn de nuc, piese de ceas mecanic sau tablă de cupru în micul său atelier situat în Avrig, la o distanţă de 25 de kilometri de Sibiu, scrie businessmagazine.ro despre povestea sa.

Mihai Stanciu spune că şi-a descoperit pasiunea pentru lemn dintr-o întâmplare, când un prieten de familie tâmplar i-a oferit câteva bucăţi de lemn pe care el nu le mai folosea, iar din ele a făcut primele obiecte. Astfel, şi-a dat seama că-i place să modeleze lemnul, unul dintre cele mai puternice elemente ale naturii. Hobby-ul său s-a transformat în afacere în 2018, când a atras fonduri europene de 40.000 de euro pentru a moderniza atelierul şi pentru a-şi cumpăra echipamente mai performante.

Portofoliul Atelierului lui Mihai cuprinde acum de la cutiuţe pentru bijuterii sau accesorii la tăviţe pentru cafenele. Cei mai mulţi clienţi sunt persoane fizice care îşi doresc produse cu diferite mesaje. Comenzile companiei vin prin intermediul propriului site, dar şi prin intermediul paginii de Facebook. O cutiuţă pentru verighete costă 200-250 de lei, iar timpul de realizare a acesteia este de patru sau cinci zile, mai scrie sursa citată.

Related posts

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Medici cu experiență și baze de tratament performante la Aluniș Sovata

Stefana Muresan

Strabag, Pizzarotti şi Aktor, cele mai mari progrese pe şantiere înainte de venirea iernii

redactia

Leave a Comment