Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de peste 1 milion de euro pentru modernizarea pieței centrale din Câmpeni

foto alba24.ro

Centrul civic al orașului Câmpeni, județul Alba, se află într-un amplu proces de reconstrucție și optimizare privind investiția a peste 1 milion de euro pentru reabilitarea acestuia. Întreaga Piață Avram Iancu va cuprinde, printre altele, o zonă de adunare publică, un loc de joacă pentru copii, o zonă cu obiecte pentru fitness în aer liber, scuar urban și bazine cu apă, scrie alba24.ro.

De asemenea, accesul în spațiul Pieței Avram Iancu va fi limitat, prin amplasarea unor stâlpi mobili, pentru a oferi posibilitatea de aprovizionare ocazională în mod controlat.

Reconstrucția parcului din centrul orașului Câmpeni a început la finalul anului 2019. „Este un proiect gândit și conceput pentru copii, adulți și vârstnici, pentru ca fiecare categorie de vârstă să găsească diferite întrebuințări. Vom amenaja spații verzi, vor fi instalate aparate de fitness, aparate moderne de joacă pt.copii, se vor planta copaci, plante, flori, va fi un parc modern în care ne vom relaxa, distra și juca.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.768.674 de lei”, a transmis primarul, la sfârșitul lunii octombrie 2019, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Propunerea de reabilitare și optimizare funcțional – estetică a centrului civic din orașul Câmpeni prevede, printre altele, refacerea tramei stradale, construcția unui loc de joacă pentru copii, a unei zone de fitness pentru adulți, construcția unei toalete publice , amplasarea de obiecte de artă urbană și refacerea spațiilor verzi, a mai scris sursa citată, postând mai multe poze despre cum va arăta centrul mdoernizat al orașului Câmpeni.

foto alba24.ro

Pentru îmbogățirea imaginii de ansamblu a centrului civic, au fost propuse două elemente de artă, sub forma unor bazine cu apă. Unul dintre ele este de formă circulară și conține central o piesă sculptată ce va realiza un joc de apă. Al doilea bazin este de formă semicirculară, încadrând pe partea de S soclul statuii ecvestre a lui Avram Iancu. Integrat în acesta este propusă amplasarea a trei busturi din bronz reprezentând tribunii lui Avram Iancu.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Volvo, record de vânzări de peste 700.000 de mașini, pentru prima dată în istoria sa de 93 de ani. Câte mașini a livrat pe piața din România

Articolul următor

Sibiu: Strada care leagă trei cartiere de Zona Industrială Est intră în reparații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share