Cluj Fonduri Europene HR/Joburi Transport Ultimele stiri

Transportatorii din Ardeal își vor școli angajații pe banii Europei

Trei regiuni din Transilvania și Banat au fost incluse într-un proiect cu finanțare europeană care vizează îmbunătățirea competențelor pentru salariații companiilor de distribuție.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat un proiect de îmbunătăţire a nivelului de competenţe ale angajaţilor din domeniul distribuţiei pentru ocuparea sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă.

Proiectul TRANS-FORM a început la finele anului trecut şi se va derula pe 18 de luni, adresându-se conducătorilor auto şi firmelor de transport rutier din mai multe regiuni de dezvoltare a României, printre care se numără Nord-Vest, Vest și Centru. Valoarea finanţării este de 2,4 milioane de lei, din care 85% reprezintă cofinanţare europeană nerambursabilă.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale personalului întreprinderilor care asigură distribuţia pentru companii din sectoarele economice cu potenţial competitive identificate, conform strategiei naţionale pentru competitivitate şi în domeniile de specializare inteligentă, conform strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Proiectul îşi propune conştientizarea companiilor cu privire la importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare profesională continuă, creşterea performanţelor în plan profesional pentru angajaţi, sprijinirea companiilor pentru introducerea acestor programe pentru angajaţii lor.

La încheierea proiectului, 990 de angajaţi vor fi conştientizaţi cu privire la importanţa aplicării de programe de formare profesională continuă la locul de muncă pentru a creşte competitivitatea companiilor de transport rutier.

330 de angajaţi (10% între 55 și 64 ani) vor fi înscrişi în proiect pentru a urma cursuri de dezvoltare a competenţelor şi abilităţilor specifice activităţii de distribuţie. 36 de companii vor fi sprijinite prin activităţi adaptate nevoilor lor în vederea dezvoltării de programe de formare profesională continuă pentru angajaţi, iar trei companii, susţinute pentru implementarea de programe de formare profesională continuă.

Proiectul va fi derulat în cele șapte regiuni mai puţin dezvoltate ale României, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Related posts

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

Uzinele Tenaris au trimis echipament medical la Zalău și Călărași

Nora Dumitrescu

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

E.ON a adus casa viitorului la Techsylvania 2019

Ligia Voro

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Ionut Oprea

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

Clujul va avea un buget de 433 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Companiile cu profit de 70.000 euro pot solicita 200.000 euro fonduri europene prin Măsura 3 a Schemei de sprijin pentru IMM – „Granturi pentru investiții”. Care sunt condițiile

Papuc Irina

Autoliv demarează lucrările la fabrica din Rovinari. Investiție de 20 mil. euro

redactia

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Castigatorii PIN2017 Awards Gala

Ionut Oprea

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

A demarat megaproiectul de apă-canalizare pentru Cluj și Sălaj

Nora Dumitrescu

Casta.eu: Militari, Titan și Berceni, cartierele cu cele mai multe apartamente scoase la vânzare în ultimele 3 luni. Peste 1.500 de proprietari au cerut ofertă instant prin serviciul InstaBuy

Ion Surdu

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Consiliul Investitorilor Străini: Pilonul II, instrument esențial de economisire pentru pensie

Stefana Muresan

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Locul 38 în Top 100 Antreprenori. Recunoaștere importantă pentru Mircea Oltean, directorul general IRUM SA Reghin

redactia

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Launch of Paris Real Estate Week in September

Papuc Irina

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

Sălajul și-a făcut magazin cu produsele localnicilor

Nora Dumitrescu

Transilvania IT Cluster și Transilvania DIH sunt apreciate de Comisia Europeană

Nicolae Pop

Leave a Comment