Cluj Fonduri Europene HR/Joburi Transport Ultimele stiri

Transportatorii din Ardeal își vor școli angajații pe banii Europei

Trei regiuni din Transilvania și Banat au fost incluse într-un proiect cu finanțare europeană care vizează îmbunătățirea competențelor pentru salariații companiilor de distribuție.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat un proiect de îmbunătăţire a nivelului de competenţe ale angajaţilor din domeniul distribuţiei pentru ocuparea sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă.

Proiectul TRANS-FORM a început la finele anului trecut şi se va derula pe 18 de luni, adresându-se conducătorilor auto şi firmelor de transport rutier din mai multe regiuni de dezvoltare a României, printre care se numără Nord-Vest, Vest și Centru. Valoarea finanţării este de 2,4 milioane de lei, din care 85% reprezintă cofinanţare europeană nerambursabilă.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale personalului întreprinderilor care asigură distribuţia pentru companii din sectoarele economice cu potenţial competitive identificate, conform strategiei naţionale pentru competitivitate şi în domeniile de specializare inteligentă, conform strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Proiectul îşi propune conştientizarea companiilor cu privire la importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare profesională continuă, creşterea performanţelor în plan profesional pentru angajaţi, sprijinirea companiilor pentru introducerea acestor programe pentru angajaţii lor.

La încheierea proiectului, 990 de angajaţi vor fi conştientizaţi cu privire la importanţa aplicării de programe de formare profesională continuă la locul de muncă pentru a creşte competitivitatea companiilor de transport rutier.

330 de angajaţi (10% între 55 și 64 ani) vor fi înscrişi în proiect pentru a urma cursuri de dezvoltare a competenţelor şi abilităţilor specifice activităţii de distribuţie. 36 de companii vor fi sprijinite prin activităţi adaptate nevoilor lor în vederea dezvoltării de programe de formare profesională continuă pentru angajaţi, iar trei companii, susţinute pentru implementarea de programe de formare profesională continuă.

Proiectul va fi derulat în cele șapte regiuni mai puţin dezvoltate ale României, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Related posts

VINVEST 2019: Degustări speciale – vinuri vechi de 60 de ani, vinuri produse la Muntele Athos, vinuri produse ecologic

Stefana Muresan

Cluj: Frații Mureșan (Direct One), liber la preluarea Netcity Telecom

Stefana Muresan

Cluj-Napoca va avea stradă smart şi va moderniza principalul bulevard pe bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment