Brașov București Cluj Real Estate Timiș Ultimele stiri

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Prețul mediu al locuințelor din blocurile vechi la Cluj a ajuns la 1.712 euro/mp anul trecut, față de 1.691 euro/mp în cazul apartamentelor noi.  

Cluj-Napoca a înregistrat cele mai mari creșteri de preț dintre orașele mari ale României, conform Imobiliare.ro. Aici indicele platformei a ajuns la 1.712 euro/ mp pătrat util în decembrie, în creștere cu 0,2% față de noiembrie (1.709 euro), respectiv, cu 10,1% față de perioada similară a anului 2018 (1.555 euro).

Apartamentele vechi din oraș au ajuns la o valoare de 1.739 euro/mp, ceea ce echivalează cu un plus de 9,2% la 12 luni (față de 1.593 de euro la finele lui 2018). Locuințele nou construite au înregistrat, în aceeași perioadă, o creștere și mai semnificativă (11,5%), de la 1.516 la 1.691 euro/mp.

În Brașov, apartamentele costau, în medie, 1.178 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui decembrie 2019, în creștere cu 1,7% față de noiembrie (de la 1.158 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, cu 6,9% față de perioada similară a anului anterior (când se situau la 1.102 euro pe metru pătrat).

În București, așteptările vânzătorilor de apartamente au ajuns la o medie de 1.413 euro pe metru pătrat util la sfârșit de 2019, în creștere cu 1,9% față de luna noiembrie (când costau 1.387 de euro pe metru pătrat util). În ultimele 12 luni, apartamentele din capitală au consemnat, per ansamblu, un avans de 5,8% (de la 1.335 de euro pe metru pătrat util în decembrie 2018).

La Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 0,3% în decembrie față de noiembrie 2019 (de la 1.269 la 1.273 de euro pe metru pătrat util) în vreme ce, la 12 luni, avansul a fost de 5,5% (de la 1.207 euro). Cu un preț mediu de 1.272 de euro pe metru pătrat, apartamentele vechi din oraș sunt cu 4,9% mai scumpe decât în urmă cu 12 luni (când costau 1.213 euro/mp).

În România, prețurile apartamentelor și-au continuat traiectoria ascendentă, însă au intrat pe o pantă ușor mai abruptă comparativ cu 2018. La sfârșitul lui decembrie 2019, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (atât vechi, cât și noi) a ajuns la 1.341 euro/mp.

Această valoare marchează o creștere de 1,6% față de noiembrie, când o asemenea unitate locativă putea fi achiziționată, în medie, cu 1.320 euro/mp. Comparativ cu perioada similară a anului anterior, când pretențiile vânzătorilor se situau la 1.239 euro/mp, nivelul de preț valabil la început de 2020 este cu 8,2% mai ridicat.

Related posts

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

IMMOFINANZ a finalizat vanzarea catre Blackstone

Transilvania Business

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Ligia Voro

Colliers administrează birourile The Office din Cluj-Napoca

Ligia Voro

Sky Box, offices near Otopeni airport

Ionut Oprea

Universitatea Politehnica Timişoara participă la Inventica 2020 cu numeroase invenţii. Două sunt special pe tema COVID 19

Robert Bloancă

Cum ajută asistenții virtuali activitatea băncilor: experiența BT, care a fost prima bancă din România ce a lansat un chatbot pentru clienți

Ion Surdu

Lista completă a autostrăzilor în pregătire și în execuție

redactia

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

Vodafone România achiziţionează doar energie verde din surse regenerabile

Traian Dan

Inscrieri la Safety Awards, editia a II-a

Ionut Oprea

FOTO-VIDEO: Fundația Groupe Renault România alături de pompieri

Ligia Voro

CJ | Specialiștii AgroTransilvania Cluster ajută fermierii în accesarea banilor europeni

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Salariul minim brut, creștere pentru 2020 de până la 2.230 lei (proiect)

Papuc Irina

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Ungaria, nouă autostradă spre România

Stefana Muresan

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

IT-giant Oracle extended lease contract until 2024

Ionut Oprea

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Biserica Densuş din Hunedoara, cea mai veche biserică de piatră din ţară

Stefana Muresan

Leave a Comment