Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorul de apă şi canal din Timiş, Aquatim, a atras investiţii europene în valoare de peste 356 de milioane de euro

Operatorul regional de apă şi canalizare din Timiş, societatea Aquatim a reuşit să realizeze în ultimii ani investiţii din fonduri europene de 356 de milioane de euro, din care 261 de milioane au fost nerambursabile. De asemenea, din surse proprii au fost investite în doi ani 13 milioane de euro.

La finalul anului 2019, în aria de operare a societății de apă și canalizare Aquatim sunt 55 de primării (unitați administrativ-teritoriale – UAT-uri), care cuprind 128 de localități. Tarifele practicate sunt printre cele mai mici din România, adică 3,80 lei metru cub, iar la canalizare 3,79 lei metru cub.

Din sursele proprii ale societăţii au fost finanțate extinderi și reabilitări rețele apă-canal în Timișoara și în mai multe localități din Timiș în valoare de 20.345.425 lei. În 2019 au fost demarate din fonduri proprie investiţii în valoare de 19.245.784 lei: extinderi și reabilitări de rețele apă-canal în Timișoara și în alte localități, dar şi lucrări de preluare și acumulare ape pluviale de urgență. În total, în 2018 -2019 investițiile din surse proprii ale Aquatim s-au ridicat la peste 59 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro.

Proiecte din fonduri europene nerambursabile în perioada 2000 -2019 s-au ridicat la 356 de milioane de euro, din care 261 milioane de euro nerambursabili. Cei mai mulţi bani au venit pe Programul Operaţional Sectorial Mediu, 118 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Infrastructură Mare, cu 180 de milioane.
Pentru următorul ciclu de finanţare sunt prevăzute alte noi investiţii, în valoare de 135,6 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. De asemenea, sunt vizate investiţii de 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local, respectiv 20,5 milioane din cofinanţare aparţinând Aquatim.

Societatea Aquatim furnizează servicii de alimentare cu apă şi de canalizare în Timişoara şi mai multe localităţi din judeţul Timiş. Activitatea din judeţ este coordonată de sucursalele din oraşele Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anveloparea blocurilor, nereuşită parţială în zona de vest. Dacă vecinii se ceartă blocurile rămân neizolate

Articolul următor

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share