Investitii Sanatate Sibiu

Viitorul Spital județean al Sibiului a trecut de o nouă etapă: contestația pentru proiectare, respinsă

Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă împotriva semnării contractului de actualizare a Studiului de Fezabilitate și realizare a proiectului tehnic pentru noul spital județean din Sibiu. Construirea noii instituții medicale este considerat cel mai mare proiect al Sibiului din ultimele decenii.

Asocierea Popaescu &co SRL (București) – Egis România SA (Ilfov) – Geo Arc SRL (Ilfov) – Studio Sqm SRL (Sibiu) – Api Arhitekti d.o. (Slovacia) este cea pe care Consiliul Județean Sibiu a declarat-o câștigătoare a contractului mai sus amintit, evaluat la peste 8 milioane de lei. Decizia de atribuire a contractului celor de la Popaescu&co a fost contestată, însă, la începutul lunii decembrie, de ceilalți ofertanți în cadrul acestei licitații, respectiv asocierea formată din S&M Expert Project SRL (Iași), V.A.M.S. Ingegneria (Italia) și RPA (Italia). Aceștia au considerat că cei cărora le-a fost atribuit contractului au fost favorizați, prin faptul că reprezentanții Consiliului Județean Sibiu le-ar fi acceptat dovedirea experienței pe baza unor documente considerate ”neclare”, scrie turnulsfatului.ro.

Contestația a fost respinsă de judecătorii CNSC. Decizia nu este, însă, definitivă și ar putea fi atacată de către cei de la S&M Expert Project la Curtea de Apel Alba Iulia. Termenul în care se poate formula plângere împotriva deciziei CNSC este de zece zile de la comunicarea motivării hotărârii, mai precizează sursa citată.

Potrivit Turnul Sfatului, licitația organizată de CJ Sibiu pentru documentațiile viitorului spital județean este singura de acest fel din această parte a țării, în care nu prețul este cel mai important criteriu de atribuire.

Prețul contează doar în proporție de 40%, restul procentelor fiind împărțite între alte opt criterii: de la metodologia propusă pentru implementarea contractului (10%), la planificarea resurselor umane propuse pentru realizarea contractului (10%), la încadrarea în timp sau succesiunea și durata activităților propuse în contract (tot 10%). Se acordă punctaje diferențiate (între 2% și 6%) și în funcție de experții propuși (expert tehnic arhitect, manager de proiect, ingineri etc.). Cu cât aceștia dovedesc faptul că au fost implicați în cât mai multe proiecte, cu atât mai multe puncte primesc, explică turnulsfatului.ro.

Precizăm că despre construirea unui nou spital județean în Sibiu se vorbește de peste 15 ani. Autoritățile județene au trecut de primul cel mai important pas – identificarea terenului. Este vorba despre aproximativ 20 de ha de teren, obținuți de la Agenția Domeniilor Statului, la ieșirea din Sibiu, pe Calea Șurii Mici.

Sursa foto

Related posts

Comisia lansează inițiativa SURE: 100 de miliarde de EURO pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor

Papuc Irina

VectExcel, aplicație mobilă dezvoltată de specialiști de la USAMV și Nonnagon Systems

Ligia Voro

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment