Cluj Finante-banci Ultimele stiri

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, parteneriat prelungit cu BT

Grupul financiar clujean Banca Transilvania (BT) va extinde colaborarea cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Fondul a acordat companiei BT Microfinanțare (BT Mic), membră a grupului financiar din Cluj, un împrumut de 7 milioane de euro pentru extinderea accesului la finanțare pentru întreprinderile micro și mici din țară.

„Împărtășim aceeași viziune, avem aceleași obiective în ceea ce privește sectorul companiilor micro și mici și ne propunem să contribuim și mai mult la dezvoltarea acestuia printr-o abordare de creditare sustenabilă”, a precizat Cristina Sindile, CEO al BT Mic.

BT Mic este o companie care susține prin finanțări companiile  mici un segment cu mare potențial în România și un factor cheie în ocuparea forței de muncă și creșterea economică. Compania a devenit cea mai mare instituție de microfinanțare din România, susținând până acum 10.000 de antreprenori.

Aceasta este o instituție de creditare parteneră a EFSE din 2018, beneficiind până acum atât de finanțare dedicată, cât și de asistentă tehnică orientată spre creșterea capacităților companiei de a susține întreprinderile micro și mici și spre sporirea notorietății acesteia în rândul antreprenorilor locali.

“EFSE recunoaște rolul crucial pe care îl au companiile micro și mici în dezvoltarea economiei României, iar nouă facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanțare pentru peste 800 de companii, în monedă locală, protejându-le astfel de riscul valutar”, a menționat Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație al EFSE.

EFSE are scopul de a dezvoltă și susține creșterea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și țările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor micro și mici și îmbunătățind condițiile de trai ale gospodăriilor private.

Acesta a fost creat de către Banca de Dezvoltare KfW cu susținerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania și a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de către agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.

BT Mic, companie a grupului BT dedicată finanțării afacerilor mici, vizează antreprenorii cu o cifră de afaceri de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate și de forma de organizare (societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/ asociații familiale, întreprinderi individuale, liber profesioniști, persoane care desfășoară activități economice). 10.000 de microîntreprinderi sunt susținute de BT Mic.

Related posts

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, o nouă ediție susținută de Jidvei

Ligia Voro

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Leave a Comment