Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR: În anul 2020 dispunem de 3 miliarde de lei pentru obiectivele de investiții

Proiectele de investiţii pe care le derulează CNAIR vor beneficia de o finanţare de 3 miliarde lei în anul 2020. Compania națională de drumuri a anunțat cifra într-un comunicat de presă după ce în spațiul public au apărut discuții cu privire la faptul că multe dintre marile proiecte sunt subfinanţate în buget.

„Sumele individuale alocate fiecărui proiect de investiții derulat de CNAIR sunt sume estimate pentru anul 2020. Aceste sume diferă de necesarul comunicat de antreprenori, de regulă supraestimat, deoarece decontarea lucrărilor se va efectua după realocarea bugetară și în funcție de ritmul real al lucrărilor în teren.

Sumele de care dispune CNAIR în anul 2020 pentru obiectivele de investiții, de aproximativ 3 miliarde lei, vor asigura prin redistribuire, decontarea tuturor lucrărilor din acest an”, a transmis instituția.

Astfel, în condițiile prevederilor Legii nr. 500/2002 cu modificările și completările ulterioare, în cursul întregului în, ordonatorii principali de credite pot efectua virări de credite bugetare între titlurile, articolele și alineatele de cheltuieli din cadrul aceluași capitol sau de la alte capitole pentru asigurarea fondurilor necesare la titlul 58 “Proiecte cu finațare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, pentru finațarea proiectelor aflate în implementare sau proiecte noi finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare, cu încadrarea în nivelul total al fondurilor aprobate, a precizat CNAIR.

Pe parcursul întregului an, ordonatorii principali de credite pot efectua virări de credite de angajament neutilizate în cadrul titlului 58 “Proiecte cu finațare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, cu încadrarea la nivelul total al fondurilor aprobate, pentru asigurarea finațării proiectelor aflate în implementare.

CNAIR menționează că la nivelul anului 2019 a asigurat finanțarea necesară proiectelor care s-au derulat conform graficului contractual de lucrări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Proiect: Firmele vor putea oferi angajaților două noi tipuri de tichete destinate cheltuielilor pentru copii

Articolul următor

România va avea standuri în acest an la târgurile internaționale de turism

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share