Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect: Firmele vor putea oferi angajaților două noi tipuri de tichete destinate cheltuielilor pentru copii

Foto https://www.desteptarea.ro/valoarea-tichetelor-de-masa-15-lei/

Două noi tipuri de bilete de valoare ar putea fi oferite de către firme angajaților lor în viitorul apropiat – tichete trusou și tichete junior. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege, aflat în dezbateri. Tichetele trusou vor putea fi acordate la nașterea unui copil, în timp ce tichetele junior vor fi destinate pentru educația celor mici, explică profit.ro.

Inițiativa legislativă completează categoria biletelor de valoare care se acordă în prezent angajaților: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă (sau de grădiniță), tichete culturale și vouchere de vacanță.

Analiza profit.ro arată că tichetele trusou ar urma să fie acordate unui salariat la momentul externării din spital sau matenitate, ori la eliberarea certificatului de naștere în cazul unui nou născut sau unui copil adoptat. Valoarea nominală a unui tichet de trusou ar urma să fie de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

În ceea ce privește tichetele junior, acestea vor putea fi acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii serviciilor sau bunurilor educaționale, respectiv a taberelor, pentru copiii naturali sau adoptați. Valoarea nominală a unui tichet junior ar urma să fie de 50 lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

Autorii susțin necesitatea introducerii tichetelor trusou având în vedere că Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-născuți a intrat în vigoare în 2007, dar a fost abrogată în 2010 din motive economice, pentru restabilirea echilibrului bugetar.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză PwC România: Construcțiile fără autorizație vor putea fi intabulate în cartea funciară. Care sunt condițiile

Articolul următor

CNAIR: În anul 2020 dispunem de 3 miliarde de lei pentru obiectivele de investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share