Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul autoturism hibrid produs în România a ajuns la Cluj

Ford Puma, primul model de autovehicul hibrid (electric și benzină) produs în țara noastră, la fabrica de la Craiova, a ajuns în showroom-urile care comercializează acest brand la Cluj.

Noul SUV este unul din primele vehicule Ford care beneficiază de tehnologia mild-hybrid: această hibridizare ușoară adaugă un alternator-demaror de 11,5 KW și o baterie de 48V la motorul pe benzină EcoBoost, conform Rador.

Ford și-a sporit efectivele cu 1.700 de angajați și alocă 200 de milioane de euro pentru a susține producția Puma, într-o investiție totală de 1,5 miliarde de euro din 2008, la Craiova.

Acest nou mic SUV face parte din cele opt vehicule electrificate pe care Ford le comercializează în acest an în Europa. Ford a anunțat că fiecare nou model al mărcii va avea mai multe versiuni electrificate (mild-hybrid, hibrid, hibrid reîncărcabil sau 100% electric).

Noul model este comercializat în România la prețuri începând cu 22.900 de euro, cu finisări Titanium, cu motorizare 125 CP, cutie de viteze manuală în șase trepte. Fabrica de la Craiova asamblează pentru prima dată două vehicule în paralel pentru a răspunde cererii segmentului cu cea mai mare creștere din Europa.

Dealerul Ford la Cluj, RMB Inter Auto, a înregistrat afaceri anuale de 213 milioane de lei în 2018 și un profit de 7,7 milioane, având 192 de angajați. Acționarii săi sunt companiile Vitexa (Cipru) – 70%, și Autosincron Cluj (România) – 30%, ultima avându-l ca asociat unic pe omul de afaceri Ioan Rus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrogrup a modernizat stațiile de transformare din Tășnad și Ocna Mureș

Articolul următor

Cât au câștigat românii la Loterie în anul 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share