Auto Cluj Ultimele stiri

Primul autoturism hibrid produs în România a ajuns la Cluj

Ford Puma, primul model de autovehicul hibrid (electric și benzină) produs în țara noastră, la fabrica de la Craiova, a ajuns în showroom-urile care comercializează acest brand la Cluj.

Noul SUV este unul din primele vehicule Ford care beneficiază de tehnologia mild-hybrid: această hibridizare ușoară adaugă un alternator-demaror de 11,5 KW și o baterie de 48V la motorul pe benzină EcoBoost, conform Rador.

Ford și-a sporit efectivele cu 1.700 de angajați și alocă 200 de milioane de euro pentru a susține producția Puma, într-o investiție totală de 1,5 miliarde de euro din 2008, la Craiova.

Acest nou mic SUV face parte din cele opt vehicule electrificate pe care Ford le comercializează în acest an în Europa. Ford a anunțat că fiecare nou model al mărcii va avea mai multe versiuni electrificate (mild-hybrid, hibrid, hibrid reîncărcabil sau 100% electric).

Noul model este comercializat în România la prețuri începând cu 22.900 de euro, cu finisări Titanium, cu motorizare 125 CP, cutie de viteze manuală în șase trepte. Fabrica de la Craiova asamblează pentru prima dată două vehicule în paralel pentru a răspunde cererii segmentului cu cea mai mare creștere din Europa.

Dealerul Ford la Cluj, RMB Inter Auto, a înregistrat afaceri anuale de 213 milioane de lei în 2018 și un profit de 7,7 milioane, având 192 de angajați. Acționarii săi sunt companiile Vitexa (Cipru) – 70%, și Autosincron Cluj (România) – 30%, ultima avându-l ca asociat unic pe omul de afaceri Ioan Rus.

Related posts

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Serbia

redactia

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

Leave a Comment