Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare Baia Mare Shopping Park, pe platforma industrială Mobam

Noul parc de retail Baia Mare Shopping Park (BMSP) va ocupa 18.000 mp, fiind vizat terenul din zona fabricii de mobilă Mobam din localitate.  

Acesta va fi ridicat până la finele anului pe Bd. Unirii nr. 21, pe un teren care cuprinde fosta fabrică de mobilă și actualul supermarket Kaufland 2, ce va fi încorporat în BMSP, și va dispune de 780 de locuri de parcare conform 2M News.

Printre magazine se vor mai număra Lidl, New Yorker, Deichmann, Jysk, Pepco, DM, C&A, Takko Fashion. Mobam își vinde terenul cu 100 euro/mp, conform unui document intern. Vânzarea trebuia făcută către compania Squaretime Development, însă ea a cesionat drepturile de cumpărare către Avocado Development.

Squaretime este un dezvoltator ce face achiziții imobiliare preponderent pentru Mitiska REIM (Belgia), specializată în investiții în centre comerciale, Avocado fiind înființată în 2018, special pentru această tranzacție, o sucursală a Squaretime.

Square 7 Properties, partener din România al Mitiska, este desemnată să se ocupe de finalizarea centrului. Firma este controlată de austriacul Clemens Petschnikar. Mobam a decis anul trecut să oprească producția.

În 2008, la edificarea Kaufland 2, Mobam a mai vândut 2 ha, cu 4,5 milioane euro. Ca acționari apar Gheorghe Jaklovszky (14%), Alexandru Pop (11%), Gheorghe Puț (10%), statul român (2%).

Firma avea afaceri anuale de 4,6 milioane de lei și o pierdere de 0,6 milioane, cu 59 de angajați, în 2018, conform Registrului Comerțului. Între timp, businessman-ul clujean Dan Pitic ar fi cumulat 17,9% din acționariat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Articolul următor

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share