Auto Ultimele stiri

Yango, aplicație de ridesharing deținută de rușii de la Yandex, a primit aviz tehnic pentru a funcționa timp de 2 ani

Aplicația de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ, scrie startupcafe.ro.

Astfel, Yango se conformează în totalitate prevederilor Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activitățile de ride-hailing în România, a anunţat compania rusească, precizează sursa citată.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019. Aplicaţia est deţinută de compania din Rusia, Yandex, care mai operează în alte 16 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Yandex are o capitalizare de piață de aproximativ 12 miliarde dolari și este prezentă în numeroase domenii, de la mașini autonome, până la publicitate online.

Pe 10 ianuarie, și FREE NOW, parte a platformei europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW, din care face parte şi Clever, a anunțat că a primit aviz tehnic permanent ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Aplicația de taxi și ridesharing a fost lansată în România la finalul anului trecut.

Sursa foto

Related posts

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Leave a Comment