Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare prima carte despre industria IT din Cluj

Întâiul volum despre istoria tehnologiei informației la Cluj, proiect demarat de agenția Ghepard Communication în parteneriat cu compania de profil NTT Data, va vedea în curând lumina tiparului.

“Istoria IT-ului clujean. Vol. 1” îşi propune să restituie comunităţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale povestea unei generaţii de aur care, prin forţa minţii şi puterea de inovaţie, a străpuns Cortina de Fier, ducând renumele şcolii clujene de informatică acolo unde a excelat elita mondială a cercetării de performanţă din sfera inteligenţei artificiale.

Dincolo de o carte de istorie despre munca remarcabilă a specialiştilor clujeni în IT, din vremuri de altădată, proiectul în sine este o veritabilă provocare, dar şi un exerciţiu de erudiţie şi echilibru”, menționează inițiatorii proiectului. Cartea va fi scoasă în colaborare cu Institutul de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și cu Clusterul Transilvania IT – ARIES Transilvania.

Cluj-Napoca este capitala IT-ului din România prin numărul de firme sau cifră de afaceri a companiilor de IT din domeniu, cât mai ales pentru efervescența și coagularea acestui sector în jurul unor proiecte inovative şi de digitalizare. Ultimul studiu al pieţei de IT, realizat de ARIES, relevă că în Cluj lucrează 20.000 de persoane în sfera de IT în cadrul a 1.300 de companii.

Industria IT din Cluj a generat venituri de 1,6 miliarde de lei în decursul de doi ani, conform platformei Termene.ro. “Industria autohtonă de tehnologie a devenit o locomotivă pentru creșterea economică și reprezintă un punct central al mediului de business: avem pe piața românească 16.000 de firme de software, într-o creștere accelerată față de anii anteriori” spune Adrian Dragomir, CEO al Termene.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Articolul următor

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share