Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Cele mai mari cinci aeroporturi din ţară ca trafic de pasageri – Otopeni (Bucureşti), Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu – au raportat în 2019 un număr total de peste 21 de milioane de călători, cu 6% mai mult față de anul 2018.

Creșterea a avut loc în condițiile în care în 2018, pe toate aerporturile din țară, nu doar pe cele mari, au călătorit 21,8 milioane de persoane. În 2019, aeroporturile din ţară au fost tranzitate de peste 23 milioane de pasageri, cu peste 5% mai mult faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar.

Estimările Asociaţiei Aeroporturilor din România arată că în următorii 15 ani traficul de pasageri pe aeroporturile din România se va dubla.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni), cel mai mare din ţară, a avut în 2019 un număr de 14,7 milioane de pasageri, în creştere cu 6,3% faţă de anul precedent.

În România, pentru multe aeroporturi din provincie traficul este adus de către românii plecaţi la muncă în străinătate şi care se întorc în vizită. Însă poluri de business precum Bucureşti, Timişoara sau Cluj sunt tranzitate de către oameni de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Apare prima carte despre industria IT din Cluj

Articolul următor

Sano Vita va fi preluată de către Roho Healthy Food Investments. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share