Analize București Transport Ultimele stiri

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Cele mai mari cinci aeroporturi din ţară ca trafic de pasageri – Otopeni (Bucureşti), Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu – au raportat în 2019 un număr total de peste 21 de milioane de călători, cu 6% mai mult față de anul 2018.

Creșterea a avut loc în condițiile în care în 2018, pe toate aerporturile din țară, nu doar pe cele mari, au călătorit 21,8 milioane de persoane. În 2019, aeroporturile din ţară au fost tranzitate de peste 23 milioane de pasageri, cu peste 5% mai mult faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar.

Estimările Asociaţiei Aeroporturilor din România arată că în următorii 15 ani traficul de pasageri pe aeroporturile din România se va dubla.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni), cel mai mare din ţară, a avut în 2019 un număr de 14,7 milioane de pasageri, în creştere cu 6,3% faţă de anul precedent.

În România, pentru multe aeroporturi din provincie traficul este adus de către românii plecaţi la muncă în străinătate şi care se întorc în vizită. Însă poluri de business precum Bucureşti, Timişoara sau Cluj sunt tranzitate de către oameni de afaceri.

Related posts

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Nora Dumitrescu

Covasna: Transylvanian BBQ Festival, inclus în calendarul Kansas City Barbeque Society, pentru a atrage un număr mai mare de turişti

redactia

Leave a Comment