Fonduri Europene Infrastructura Sibiu Transport

Comisarul european pentru Transporturi: Autostrada Sibiu-Pitești poate rămâne fără finanțare dacă România nu trimite suficiente clarificări

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, susţine că există probleme mai complexe decât un gândac cu Autostrada Sibiu-Piteşti, iar Comisia Europeană ar putea refuza finanţarea proiectului dacă România nu trimite suficiente clarificări. Oficialul european a vorbit despre proiectele mari de infrastructură într-un interviu pentru Adevărul.

În ultimele săptămâni în presă au apărut mai multe declarații cu privire la proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești, potrivit cărora finanțarea europeană ar fi fost sistată din cauza unei specii de gândac protejată. De fapt, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare prin care solicită clarificări cu privire la Autostrada Piteşti-Sibiu, datorită faptului că ţara noastră nu a explicat cum va proteja siturile Natura 2000 aflate pe traseul viitoarei autostrăzi. În interviul pentru Adevărul comisarul european Adina Vălean a explicat că nu e vorba numai de această specie de gândac și că procedura este comună pentru toate țările care solicită finanțare pentru astfel de proiecte.

„Observaţiile au fost legate de mediu: cuantificarea şi detalierea obiectivelor specifice de conservare a celor 11 situri Natura 2000 aflate pe traseu, minimizarea impactului asupra mediului prin luarea unor măsuri specifice şi explicarea impactului autostrăzii şi DN 7 ca potenţială barieră dublă pentru speciile din areal. Acest tip de observaţii e solicitat în cele mai multe proiecte de acest fel, în toate ţările europene care primesc finanţări. În concluzie, sunt probleme mai complexe decât cea menţionată repetat în media din România, cu gândacul Morimus Funereus”, a declarat Vălean pentru Adevărul.

Din momentul primirii acestei scrisori, România are timp două luni să trimită clarificările. „În absenţa unui răspuns sau în cazul în care aceste clarificări nu sunt suficiente, Comisia Europeană poate refuza să contribuie financiar la acest proiect”, a punctat comisarul european pentru Transporturi.

Sursa foto

Related posts

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației

Ligia Voro

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Transilvania Business

Leave a Comment