Real Estate Ultimele stiri

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Volumul investițiilor imobiliare din România în anul 2019 a depășit borna de un miliard de euro, totalizând aproximativ 1,06 miliarde de euro, în creștere cu 7% față de nivelul înregistrat în 2018, arată datele departamentului de research al companiei de consultanță imobiliară CBRE România. Volumul atins în 2019 marchează totodată un record al ultimilor cinci ani din punct de vedere al tranzacțiilor de investiții pe piața imobiliară românească.

„2019 a fost anul orașelor regionale pentru tranzacțiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiții de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacționat la nivelul țării, însă Bucureștiul a rămas lider, cu 64% din totalul tranzacțiilor. Clădirile de birouri au fost principalele produse tranzacționate, reprezentând aproape 75% din totalul tranzacțiilor la nivel național. Apetitul pentru clădirile de birouri din Capitală rămâne în continuare ridicat și sunt multiple oportunități, atât în zonele consacrate, precum CBD (Central Business District) și nordul Bucureștiului, precum și în zonele dinamice, aflate în continuare în plin proces de dezvoltare, precum vestul orașului”, a declarat Gijs Klomp (foto), Head of Investment Properties, CBRE România, companie care a consiliat în 2019 vânzarea unui pachet de trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca, deținut de grupul de firme Hexagon.

Din punct de vedere al profilului cumpărătorilor, investitorii israelienii ocupă primul loc prin tranzacția record de la finalul anului 2019, cu 36% din volumul tranzacționat, urmați de investitorii români (26%) și de fondurile sud-africane cu 17%.

„România este o destinație tot mai interesantă pentru noi investitori și cel mai probabil 2020 va aduce, similar cu 2019, noi nume pe piața locală. Sunt mai multe companii care vor să își extindă portofoliul în România, urmărind în special achiziția de clădiri de birouri și spații industriale. Ne așteptăm în continuare la o compresie a yieldurilor, atât pentru birouri (7% în prezent), cât și pentru sectorul industrial (7,75%)”, a adăugat Gijs Klomp.

*Aviatorilor 8, The Lakeview, Floreasca 169A și City Business Centre
**Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office
***O tranzacție este luată în considerare când a fost închisă sau când a fost semnat binding agreement (pre-contractul de vanzare-cumpărare) si au rămas de aplicat doar condițiile subsecvente pentru inchidere.

CBRE România și-a extins în 2019 echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

Related posts

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Centrul Medical Transilvania își face sediu în centrul Clujului

Nora Dumitrescu

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL: “Cred că României îi lipsesc profesioniștii care să înțeleagă că aportul zonei private în sănătate este extrem de benefic”

Ligia Voro

Nouă proiecte bihorene câștigătoare la „Bursa talentelor”

Traian Dan

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

ASF celebrează educația financiară în cadrul World Investor Week

Ligia Voro

Ungaria, nouă autostradă spre România

Stefana Muresan

iQuest – 1.600 mp in Coresi Business Park

Transilvania Business

Patru licee din Sălaj, reabilitate cu fonduri europene

Stefana Muresan

Compania Națională de Investiții, peste 550 de obiective în lucru

redactia

PROFI ajută prin angajări

Ligia Voro

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin – noi planuri de dezvoltare, pe fondul creșterii cu 20% a capacităţii de producţie

Stefana Muresan

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

Facultatea de Inginerie din cadrul UMFST Târgu Mureș excelează și din punct de vedere a dotărilor  

Stefana Muresan

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Traian Dan

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Nora Dumitrescu

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat Harta Proiectelor Smart City din România

Stefana Muresan

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

Avansează şantierul pe 16 km din Autostrada Transilvania

redactia

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

redactia

Leave a Comment