Real Estate Ultimele stiri

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Opus Land va investi peste 22 de milioane de euro în 2020 în continuarea dezvoltării Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România

Cosmopolis va ajunge astfel la finalul anului la peste 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro – una dintre cele mai mari într-un proiect imobiliar din România

Vânzările de locuințe au înregistrat o creștere de 18% în 2019 comparativ cu anul anterior. Consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului este SVN Romania

Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România, va ajunge la finalul acestuit an la peste 4.100 de locuințe finalizate și o comunitate de peste 10.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro, una dintre cele mai mari realizate într-un proiect imobiliar din România.

Opus va investi peste 22 de milioane de euro în 2020 în continuarea dezvoltării Cosmopolis. Astfel, aproximativ 500 de noi apartamente și vile sunt programate spre livrare în acest an, la care se vor adăuga noi facilități, întregind astfel cea mai amplă listă de facilități existente într-un proiect rezidențial local.

”În fiecare an depășim o nouă bornă în dezvoltarea Cosmopolis. În ultimii 12 ani s-a dezvoltat și se va construi în continuare un adevărat oraș. Cosmopolis nu este doar un proiect rezidențial, este o comunitate extrem de numeroasă, este un stil de viață unic, un model de dezvoltare și o piatră dintr-o Românie mai frumoasă. Povestea Cosmopolis va continua încă cel puțin 10 ani, la final urmând ca proiectul să fie primul oraș nou dezvoltat în țară în perioada post-decembristă”, a declarat Gabriel Voicu, director de vânzări SVN Romania și project manager Cosmopolis.

Adițional noilor apartamente și vile, în 2020 vor fi finalizate o serie întreagă de noi facilități. Astfel, în luna martie va fi finalizată construcția clădirii în care va funcționa școala primară de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidențial local. Clădirea va fi donată către autorități, aceasta putând fi extinsă în viitor în funcție de necesități datorită specificului său modular.

De asemenea. în 2020 va fi inaugurat și al doilea drum de ieșire din proiect înspre localitatea Tunari. Nu în ultimul rând, vor fi dezvoltate noi drumuri în cadrul proiectului precum și 7 noi piscine. În plus, o altă facilitate importantă din cadrul Cosmopolis, primul strip mall deschis într-un proiect rezidențial local, a atins un grad de ocupare de 100% – peste 4.000 de metri pătrați de suprafață comercială, în care sunt deschise un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spații de servicii, magazine de produse tradiționale, clinică veterinară și mai multe saloane de înfrumusețare.

Printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și noua sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

Vânzările în cadrul Cosmopolis au înregistrat în 2019 o majorare de 18% comparativ cu anul anterior, ajungând astfel la 550 de tranzacții. ”Rezultatele înregistrate în 2019 sunt foarte bune, mai ales dacă ținem cont de începutul de an anevoios, cu plafonarea gradului de îndatorare și majorarea dobânzilor. 2020 a debutat într-un climat general mult mai pozitiv comparativ cu 2019 și estimăm că vom înregistra și în acest an un rezultat excelent”, a adăugat Gabriel Voicu.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare peste 30 de tipuri de unități rezidențiale, de la studiouri duble, cu două camere și o suprafață construită de 52 de metri pătrați, la un preț de 48.110 de euro + 5% TVA, și vile cu prețuri începând de la 95.000 de euro + TVA.

SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al Cosmopolis. SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători pe piața de consultanță imobiliară din România. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanți imobiliari și personal administrativ.

Related posts

Inseminări in vitro în cadrul noului spital public din Timiș

Stefana Muresan

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

Un oraș din Maramureș își face centru spa pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

Emilia Tepes, the new Business Development Manager in Transylvania for CTP

Ionut Oprea

“Manual” pentru viitorii deținători de case tradiționale

Nora Dumitrescu

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Universitatea Babeș-Bolyai va avea centru de industrii creative în Cluj Innovation Park

Nora Dumitrescu

IMMOFINANZ, un nou mall in Krosno – Polonia

Ionut Oprea

Producătorii de mobilă din Transilvania au o nouă conducere

Nora Dumitrescu

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

Sonaca opens its factory in Moldovenesti, Cluj

Ionut Oprea

Continental România și Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile și atitudinea în traficul din România

redactia

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Investițiile europene din ultimii 2 ani în Blaj reprezintă 600 de euro per locuitor

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Apele de băut din Transilvania

Transilvania Business

Timișoreanul Werner Wolff, director general al Tarom

Stefana Muresan

BVB și SIBEX au fuzionat; România va avea o singură bursă

Stefana Muresan

Iulius Mall Cluj, reactivat parțial. Ce unități sunt funcționale

Nora Dumitrescu

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

Vești bune: Uzinele Dacia sunt gata să reia progresiv activitatea industrială

Papuc Irina

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

Rompetrol sprijină lupta împotriva COVID-19 în România

Ligia Voro

Leave a Comment