Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Opus Land va investi peste 22 de milioane de euro în 2020 în continuarea dezvoltării Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România

Cosmopolis va ajunge astfel la finalul anului la peste 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro – una dintre cele mai mari într-un proiect imobiliar din România

Vânzările de locuințe au înregistrat o creștere de 18% în 2019 comparativ cu anul anterior. Consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului este SVN Romania

Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România, va ajunge la finalul acestuit an la peste 4.100 de locuințe finalizate și o comunitate de peste 10.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro, una dintre cele mai mari realizate într-un proiect imobiliar din România.

Opus va investi peste 22 de milioane de euro în 2020 în continuarea dezvoltării Cosmopolis. Astfel, aproximativ 500 de noi apartamente și vile sunt programate spre livrare în acest an, la care se vor adăuga noi facilități, întregind astfel cea mai amplă listă de facilități existente într-un proiect rezidențial local.

”În fiecare an depășim o nouă bornă în dezvoltarea Cosmopolis. În ultimii 12 ani s-a dezvoltat și se va construi în continuare un adevărat oraș. Cosmopolis nu este doar un proiect rezidențial, este o comunitate extrem de numeroasă, este un stil de viață unic, un model de dezvoltare și o piatră dintr-o Românie mai frumoasă. Povestea Cosmopolis va continua încă cel puțin 10 ani, la final urmând ca proiectul să fie primul oraș nou dezvoltat în țară în perioada post-decembristă”, a declarat Gabriel Voicu, director de vânzări SVN Romania și project manager Cosmopolis.

Adițional noilor apartamente și vile, în 2020 vor fi finalizate o serie întreagă de noi facilități. Astfel, în luna martie va fi finalizată construcția clădirii în care va funcționa școala primară de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidențial local. Clădirea va fi donată către autorități, aceasta putând fi extinsă în viitor în funcție de necesități datorită specificului său modular.

De asemenea. în 2020 va fi inaugurat și al doilea drum de ieșire din proiect înspre localitatea Tunari. Nu în ultimul rând, vor fi dezvoltate noi drumuri în cadrul proiectului precum și 7 noi piscine. În plus, o altă facilitate importantă din cadrul Cosmopolis, primul strip mall deschis într-un proiect rezidențial local, a atins un grad de ocupare de 100% – peste 4.000 de metri pătrați de suprafață comercială, în care sunt deschise un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spații de servicii, magazine de produse tradiționale, clinică veterinară și mai multe saloane de înfrumusețare.

Printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și noua sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

Vânzările în cadrul Cosmopolis au înregistrat în 2019 o majorare de 18% comparativ cu anul anterior, ajungând astfel la 550 de tranzacții. ”Rezultatele înregistrate în 2019 sunt foarte bune, mai ales dacă ținem cont de începutul de an anevoios, cu plafonarea gradului de îndatorare și majorarea dobânzilor. 2020 a debutat într-un climat general mult mai pozitiv comparativ cu 2019 și estimăm că vom înregistra și în acest an un rezultat excelent”, a adăugat Gabriel Voicu.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare peste 30 de tipuri de unități rezidențiale, de la studiouri duble, cu două camere și o suprafață construită de 52 de metri pătrați, la un preț de 48.110 de euro + 5% TVA, și vile cu prețuri începând de la 95.000 de euro + TVA.

SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al Cosmopolis. SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători pe piața de consultanță imobiliară din România. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanți imobiliari și personal administrativ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Articolul următor

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share