Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 800 milioane de lei pentru proiecte de mediu prin Programul Spații Verzi

MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 15-a ediție a Programului Spații Verzi. Programul este o platformă de responsabilitate socială prin care se urmărește implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de mediu pentru care MOL România oferă fonduri de peste 796.000 lei.

De 15 ani, programul Spații Verzi educă și formează tinerii în spiritul respectului față de natură, contribuind astfel la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos. MOL România este partener de încredere al comunității printr-o serie de platforme și inițiative de responsabilitate socială privind mediul, sănătatea, cultura sau educația, prin care am încercat să identificăm și să acoperim nevoi reale ale comunităților. Spații Verzi este cea mai veche platformă de responsabilitate socială a companiei, prin care am reușit nu doar să contribuim la crearea unui mediu mai curat, dar și la creșterea gradului de conștientizare a problemelor de mediu în rândul a sute de mii de copii și tineri” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

Organizațiile de mediu pot depune, până la data de 20 februarie, cereri de finanțare pentru poiecte care se încadrează într-una dintre cele două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate. Proiectele selectate în cadrul componentei Spații Verzi Urbane primesc o finanțare maximă de 11.000 de lei/proiect, în timp ce finanțarea pentru componenta Arii Naturale Protejate este de maximum 26.000 de lei/proiect.

În ultima perioadă aproape nu există zi în care să nu ne parvină știri legate de poluarea din orașe, despre insuficiența spațiilor verzi, despre degradarea habitatelor naturale sau despre problemele legate de biodiversitate sa. Programul nostru comun cu MOL România prin intermediul proiectelor finanțate , implementate de un număr semnificativ de voluntari, copii și adulți inimoși, reprezintă o doză de speranță că putem evolua și înspre bine în ceea ce privește respectul față de mediu”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care vizează reabilitarea sau crearea de spații verzi, în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educație ecologică și de sănătate. De asemenea, în aceeași categorie sunt eligibile și proiecte având ca temă Săptămâna Europeană a Mobilității și care implică activități şi acțiuni ce presupun un grad ridicat de implicare a comunității.

În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt eligibile proiectele de promovare şi popularizare a ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, precum și a comunităţilor locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ziua Porților Deschise la Școala Finlandeză din Sibiu

Articolul următor

Noul director al Romgaz Târgu Mureș mizează pe competența, responsabilitatea și experiența angajaților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share