Investitii Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a ajuns la o participație de 100% în Wetterbest, unul dintre liderii pieței locale de sisteme complete pentru acoperişuri, ca urmare a preluării și ultimului pachet de acțiuni de 1%. Astfel, Grupul TeraPlast este acționarul unic al Wetterbest, investiția totală în participația de 100% depășind 17 milioane de euro.

Achiziția Wetterbest a început în 2017, TeraPlast deținând pachetul majoritar de 67% din ianuarie 2018. În luna mai 2019, participația TeraPlast în Wetterbest s-a majorat la 99%.

„Wetterbest a beneficiat de unele dintre cele mai mari investiții din Grupul TeraPlast în ultimii 3 ani. Odată cu noua unitate de producție și achiziția Cortina, pentru care am primit de curând avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței, avem condiții identice cu cei mai mari jucători din Europa pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare pentru 2020” a declarat Marian Pîrvu, Director General Wetterbest.

În luna septembrie a anului trecut, Wetterbest a preluat integral Cortina WTB, producător și distribuitor de țiglă metalică din zona Olteniei. În urma tranzacției, Wetterbest și-a majorat participația de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacția a primit aviz favorabil din partea Consiliul Concurenței.

Wetterbest a investit 8,4 milioane de euro într-o nouă facilitate de producție, în cadrul unui proiect de investiții demarat în a doua jumătate a anului 2018. Proiectul finalizat recent va determina creșterea capacității de producție și optimizarea fluxurilor logistice și de depozitare. Relocarea urmează să fie finalizată până la începutul sezonului 2020.

În primele nouă luni ale anului trecut cifra de afaceri a Wetterbest a avut o creștere de 22%, la 202 milioane de lei, în timp ce EBITDA a avansat cu 10%, depășind 13,5 milioane de lei.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

Related posts

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Măsurile de fluidificare a traficului şi de eficientizare a transportului public – prioritățile bugetului municipiului Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

TAROM, serviciu de autofacturare pentru clienții care cumpără bilete online

Stefana Muresan

Grupul de spitale și clinici Acibadem, unul dintre cele mai performante din Turcia și din lume, punct de lucru la Cluj

Stefana Muresan

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

B | BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Maramureșului

Nora Dumitrescu

O comună din Bihor, Sânmartin, prima din ţară care licitează distribuţia de gaz

Traian Dan

Pernod Ricard România alege Unirii View pentru viitorul său sediu central

Stefana Muresan

Aproape 123.000 de fermieri afectați de criza Covid-19 au solicitat sprijin

Traian Dan

ASA CONS Turda, proiect important pentru turcii de la Yildiz Entegre

Stefana Muresan

Asahi poate cumpăra Ursus, Timișoreana, Ciucaș

Stefana Muresan

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

ACSA Turda coordonează reabilitarea rețelei PAFSIN

Nora Dumitrescu

Imoteca lansează, la Imobiliarium, 5 proiecte noi, în valoare de 39 milioane de euro

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Asistență tehnică de peste 10 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, contract câștigat de o firmă clujeană

Stefana Muresan

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Kaufland, un nou magazin la Brașov și 100 de locuri create

Stefana Muresan

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Traian Dan

Leave a Comment